Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Βούλτεψη: Με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξει μνημόνιο την επόμενη ημέρα

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για την πολιτική που ακολουθεί

voultepsi-2177889

Υπεραμύνθηκε της κίνησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κάνει επίσημο διάγγελμα δίνοντας συναινετική λύση πριν την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στον realfm 97,8 η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι «ο Πρωθυπουργός έλαβε αυτή την πρωτοβουλία, απευθυνόμενος στο σύνολο των βουλευτών και προφανώς προσδοκά στην ανταπόκρισή τους. Απευθύνθηκε στη συνείδηση των βουλευτών, στην ανάγκη να μην γίνουν αυτή τη στιγμή πρόωρες εκλογές γιατί θα μικρύνει πάρα πολύ ο χρόνος για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να καταλήξουμε στην συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο. Και γιατί είναι πάρα πολύ κρίσιμο το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, διότι σε άλλη περίπτωση θα πάει μετά το 2021 και επομένως δεν πρόκειται να αναθεωρηθούν ούτε τα άρθρα που συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να αναθεωρηθούν όπως αυτό που οδηγεί στο νόμο περί ευθύνης υπουργών».

Και πρόσθεσε: «Είναι μια συγκεκριμένη πρόταση που δείχνει ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας».

Στην ερώτηση αν θα έπρεπε να υπάρξει και πολιτική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με κάποια από τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Τα θέματα έχουν τεθεί. Τα διλήμματα υπάρχουν, τα διακυβεύματα υπάρχουν, τα γνωρίζουν όλοι. Μήπως πιστεύει κανείς ότι ο λαός είναι αφελής; Ο λαός γιατί δεν θέλει εκλογές επειδή είναι ευχαριστημένος; Οχι βέβαια. Ο λαός δεν θέλει εκλογές διότι γνωρίζει ότι θα μικρύνει ο χρόνος της διαπραγμάτευσης και θα γίνουν όλα πολύ γρήγορα και θα πάμε σε ένα επόμενο μνημόνιο».

Η κα. Βούλτεψη απάντησε κατηγορηματικά ότι με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξει μνημόνιο την επόμενη ημέρα. «Η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη. Μόνο αφελής μπορεί να πιστέψει ότι η Ευρώπη στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα θα καθίσει να ασχοληθεί με την Ελλάδα. Εμείς μιλούμε για ένα σχέδιο εξόδου το οποίο δεν περιλαμβάνει εκτροχιασμό. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί ότι θα εκτροχιάσει την κατάσταση, γι΄αυτό καταλαβαίνω εγώ, σας λέω ότι δεν θα μπορέσει».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By