Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βούτσης: Εκλογές από Νοέμβριο…

«Τα προσκόμματα της Προέδρου της Βουλής, με τον μανδύα της τυπολατρίας, δεν βοηθούν κανέναν… Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχολούμαστε. Δεν μας τιμά να αναλωνόμαστε σε θεσμική τυπολατρία που είναι στα όρια του προσχήματος, δεν χρειάζεται διαπραγμάτευση επί του αυτονόητου στη Βουλή»

voutsis-esoterikwn-vouli

Επίθεση στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης κατηγορώντας την για θεσμική τυπολατρία, στα όρια του προσχήματος.

Αφορμή αποτέλεσαν τα εμπόδια που έφερε για ακόμη μια φορά στο αίτημα του πρωθυπουργού για ψήφιση της συμφωνίας το συντομότερο δυνατό.

«Τα προσκόμματα της Προέδρου της Βουλής, με τον μανδύα της τυπολατρίας, δεν βοηθούν κανέναν… Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχολούμαστε. Δεν μας τιμά να αναλωνόμαστε σε θεσμική τυπολατρία που είναι στα όρια του προσχήματος, δεν χρειάζεται διαπραγμάτευση επί του αυτονόητου στη Βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά στο MEGA ο υπουργός.

Όσον αφορά τις εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας οι εκλογές το Σεπτέμβριο, θα θέλαμε να φτάσουμε μέχρι τη συζήτηση για το χρέος, τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο. Από ‘κει και πέρα το Σύνταγμα θα το πει τι θα γίνει» διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Πώς θα συνεχιστεί η διακυβέρνηση; θα έρχεται εφαρμοστικός νόμος θα ψηφίζουμε με την αντιπολίτευση και για τα άλλα μέτρα θα ψηφίσαμε με 162; κανείς δεν θα το δεχόταν αυτό» εξήγησε ο κ. Βούτσης.

Όσον αφορά τους διαφωνούντες δήλωσε ότι «δεν έχει κανείς να κερδίσει από ρήγματα στην Αριστερά… Ελπίζω να αποφευχθούν τα ρήγματα ακόμα και την ύστατη ώρα. Να μην πέσει η κυβέρνησης της Αριστεράς από βουλευτές της Αριστεράς» σημείωσε με νόημα, συμπληρώνοντας πάντως ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει λογική διαγραφών.

Ως προς τη συμφωνία με τους δανειστές ο υπουργός παραδέχθηκε ότι «πρόκειται για μια συμφωνία με προαπαιτούμενα, ως προς αυτό έχει και μνημόνιο». «Θα κριθούμε στη διετία ή στην τριετία, θα κριθούμε από τα αντίμετρα και την εξισορρόπηση αδύναμων πλευρών της συμφωνίας» τόνισε.

«Αυτό που έρχεται στη Βουλή είναι υποχώρηση και συμβιβασμός να μην υπάρχουν αυταπάτες ότι με μνημόνια θα αναπτυχθεί η οικονομία» δήλωσε πάντως.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, «το δίλημμα είναι απόδραση, αποχωρούμε δεν μπορέσαμε,» ή άμβλυνση των συνεπειών των μέτρων. «Δεν ήταν στο πρόγραμμα μας μνημόνιο περιμένουμε τη συζήτηση για το χρέος τα επενδυτικά δηλαδή το πρόγραμμα Ντράγκι (σ.σ ποσοτική χαλάρωση) και όχι τόσο το πακέτο Γιούνκερ, και επενδύσεις από το εξωτερικό» σημείωσε.

By