Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Βουλή: Αύριο τελικά η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις

Μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης – ΝΔ για την 7ήμερη εργασία με τον Κωστή Χατζηδάκη παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις να περνάει στην αντεπίθεση, καταθέτοντας στη Βουλή σύμβαση με το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Νοέμβριο του 2018 για τα έτη 2018-2020, στην οποία προβλέπεται εργασία επτά ημερών για τους μηχανοδηγούς.

«Η σύμβαση υπεγράφη από τους κυρίους Τσίπρα, Σπίρτζη, Αχτσιόγλου και αφορά στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των μηχανοδηγών, οι οποίοι δύναται να εργαστούν πέραν του πενθημέρου για δύο επιπλέον ημέρες, δηλαδή 7 συνεχόμενες ημέρες», είπε και χαρακτήρισε «τραγελαφικό» το θέμα αυτό που άνοιξε, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα γελοιοποιείται.

«Φυσικά υπάρχει ελευθερία των συμβάσεων αλλά ποιος είναι κυβέρνηση; Εσείς δεν είστε που στήσετε αυτό το άθλιο θέατρο για τις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη υποδυόμενη τους προστάτες των εργαζομένων;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Όταν συμβαίνουν όλα αυτά με την επταήμερη λειτουργία και την επταήμερη εργασία εσείς τι είστε; Είστε τροχονόμοι δεν είστε κυβέρνηση;

Καιρός να σοβαρευτείτε μη νομίζετε ότι με αυτό τον τρόπο θα εξαπατήσετε τους ψηφοφόρους. Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του ώρα. Φτάνει η κακή σας ώρα και θα είναι η 26η Μαΐου».

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις που περιλαμβάνει τις δύο τροπολογίες για τη χορήγηση της 13ης σύνταξης και τις φοροελαφρύνσεις συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους και αύριο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήρθε σε κόντρα με την Όλγα Γεροβασίλη μετά την καταγγελία του ότι η τροχαία δεν μπαίνει στα Εξάρχεια. Όπως είπε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, πολίτης τηλεφώνησε στην τροχαία προκείμενου να στείλει περιπολικό για συμβάν πήρε την απάντηση από τον αξιωματικό ότι έχει εντολή να μην μπαίνει στα Εξάρχεια.

Απέρριψε τις αιτιάσεις περί άβατου στα Εξάρχεια η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας λόγο για τεράστιο μύθο και στράφηκε κατά συνδικαλιστών «που έχουν να εργαστούν 20 χρόνια» και θέλουν να πλήξουν την πολιτική ηγεσία και να καλύψουν τη δική τους ανικανότητα.

Διαβεβαίωσε ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ για την καταγγελία Λοβέρδου και αναφέρθηκε σε επιχείρησε, χθες, στα Εξάρχεια, κατά την οποία συνελήφθησαν επτά άτομα. «Αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια», υποστήριξε.

Η Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε τροπολογία για την καταβολή υπερωριών στους αστυνομικούς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By