Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Βουλή: Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναδοχή

Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 8 που επιτρέπει την αναδοχή στα ομόφυλα ζευγάρια

Με την στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΑΝΕΛ και Ποταμιού εγκρίθηκε επι της αρχής το νομοσχέδιο για την αναδοχή και τις υιοθεσίες. Καταψήφισαν η Ενωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Αυτή την ώρα διεξάγεται η ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 8 που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς. Η ψηφοφορία γίνεται με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που έχει εγκατασταθεί στα βουλευτικά έδρανα, γι αυτό και δεν ακολουθείται η παραδοσιακή διαδικασία της εκφώνησης του ονομαστικού καταλόγου και της δήλωσης ψήφου δια μικροφώνου από τους βουλευτές.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας οι υπηρεσίες της Βουλής θα διανείμουν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες λίστες με την ψήφο κάθε βουλευτή ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν διαφοροποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Θεόδωρος Παραστατίδης αναμένεται να καταψηφίσουν ενώ οι Γεωργία Γεννιά, Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Καραγιάννης πιθανότατα θα απέχουν εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την διαφωνία τους με την προωθούμενη ρύθμιση.

Επίσης, από την ΝΔ οι Ντόρα Μπακογιάννη και Ολγα Κεφαλογιάννη πιθανότατα θα υπερψηφίσουν κόντρα στην γραμμή του κόμματος ενώ το ίδιος αναμένεται να πράξουν οι Θεόδωρος Φορτσάκης και Νίκη Κεραμέως.

Από την ΔΗΣΥ αναμένεται να καταψηφίσουν οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ενώ ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος θα απέχει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By