Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Βουλή: «Επεισόδιο» Κοτζιά – Ράπτη για τα… μάτια του Καμμένου

Για τα… μάτια -ή, μάλλον, για τα λόγια του Πάνου Καμμένου- «καβγάδισαν» χθες το βράδυ στη Βουλή ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέβηκε στο βήμα. Στο καφενείο της Βουλής, σε ένα κεντρικό τραπέζι, καθόταν ο κ. Κοτζιάς με μια παρέα. Σε ένα άλλο τραπέζι στη δεξιά πλευρά του καφενείου βρισκόταν η κυρία Ράπτη μαζί με συνεργάτες της.

Μόλις είδε τον Πάνο Καμμένο στο βήμα, σηκώθηκε από το τραπέζι και πλησίασε στην τηλεόραση, για να τον ακούσει. Ο ήχος όμως ήταν αρκετά χαμηλωμένος και γι” αυτό ζήτησε από έναν αστυνομικό που βρισκόταν δίπλα να τον δυναμώσει, προκειμένου να ακούσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, την ώρα που ο αστυνομικός δυνάμωσε τον ήχο στην τηλεόραση, ο τέως υπουργός Εξωτερικών ενοχλήθηκε έντονα και άρχισε να φωνάζει. «Κατέβασε το, δεν θέλω να τον ακούω. Εδώ είναι για τους βουλευτές, δεν έχει δικαίωμα να είναι εδώ και να πειράζει την τηλεόραση» φέρεται να είπε, αναφερόμενος στον αστυνομικό που δυνάμωσε την τηλεόραση.

Η Ελενα Ράπτη απάντησε, λέγοντας: «Εγώ είμαι βουλευτής, εγώ θέλω να ακούσω τον κ. Καμμένο και εγώ ζήτησα από τον αστυνομικό να δυναμώσει τον ήχο».

Ο κ. Κοτζιάς φέρεται να απάντησε: «Δεν με νοιάζει, εγώ δεν θέλω να τον ακούσω, μόνο εσείς θέλετε να τον ακούσετε εδώ, είμαστε πέντε άτομα και δεν θέλουμε, κατεβάστε το κυρία Ράπτη». Απτόητη η βουλευτής της ΝΔ συνέχισε: «Κύριε Κοτζιά, σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν τηλεοράσεις και ανέκαθεν ήταν δυνατά, για να μπορούν οι βουλευτές να ενημερώνονται. Και έτσι και θα παραμείνει».

Ο Νίκος Κοτζιάς συνέχισε να λέει ότι δεν θέλει να τον ακούει, δεν αντέχει να τον ακούει, και ότι η κυρία Ράπτη με τη συμπεριφορά της είναι αναιδής και αυθάδης. «Έτσι γίνεται εδώ, έτσι είθισται και έτσι θα συνεχίσει να γίνεται» απάντησε εκ νέου η βουλευτής της ΝΔ.

Τελικά, ο τέως υπουργός Εξωτερικών έφυγε από το καφενείο, όμως η παρέα στην οποία καθόταν, είπε στη βουλευτή της ΝΔ: «Εμείς θέλουμε τον ακούσουμε, δυναμώστε τη φωνή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By