Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Βουλή: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για το άσυλο

Στο βήμα της βουλής, βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την παροχή ασύλου.

Πριν από ένα μήνα στο πλαίσιο της ώρας του πρωθυπουργού από το βήμα αυτό περιέγραψα την πολιτική μας απέναντι στα αλλεπάληλα κύματα ανέστιων και ξεριζωμένων που δέχεται καθημερινά η χώρα μας . μίλησα για ανάγκλη προστασίας συνόρων μας.

Τον αναγκαίο διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών και την ευρωπαίκή διάσταση του προβλήματος και τους κανόνες με τους οποίους όσοι το δικαιούνται θα ενσωματώνονται στην πατρίδα μας.

Σήμερα το σχέδιο νόμου που θα γίνει νόμος τυο κράτους ολοκληρώνει την καλυψη ενός μεγάλου κενού. Η Ελλάδα αποκρτά σαφές δομημένο και λειτουργικό σύστημα ασύλου. Να συγχαρώ τον υπουργό και αναπληρωτή του για την πρωτοβουλία και την διαδικασία που ακολουθήθηκε

Ολοι γνωρίζουν τι περάλαβε μόλις ανέλαβε η νέα κυβέρνηση. Χιλιάδες ανθρώπους στοιβαγμε΄νους στα νησία, διάσπαρτους στην ενδοχώρου, προβληματ6ικές δομές όπως Μόρια σχεδόν 70 χιλ αιτήσεις να παραμένουν εκρεμμείς και παρά τις σπατάλες που εερυενά η ΟΛΑΦ το 70% των κονδυλίων να παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Από τις δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφτυγες που έφτασαν στην χώρα μας τα 4,5 χρόνια έγιοναν μόλις 1806 επιστροφές στην Τουρκία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By