Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη με τον ανεξάρτητο Κωνσταντίνο Φλώρο από τους «Σπαρτιάτες» – «Παρανόμως είστε εδώ!»

Σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όπου συζητείται το εργασιακό νομοσχέδιο, μεταξύ του Υπουργού Εργασίας Αδωνι Γεωργιάδη και του ανεξάρτητου βουλευτή, προερχόμενου από τους «Σπαρτιάτες», Κωνσταντίνο Φλώρο.

Η αρχή έγινε όταν ο βουλευτής διέκοψε τη συνεδρίαση υποστηρίζοντας ότι οι φορείς που κλήθηκαν προκειμένου να μιλήσουν για το νομοσχέδιο εκπροσωπούν επιχειρήσεις και όχι εργαζόμενους. Ο κ. Γεωργιάδης χωρίς να γνωρίζει ότι ο κ. Φλώρος είναι βουλευτής και θεωρώντας ότι είναι συνδικαλιστής απάντησε ότι δεν συνομιλεί με μη εκλεγμένους «τραμπούκους».

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Κ. Φλώρος: Τόση ώρα ακούμε για τις επιχειρήσεις και για εργαζόμενους τίποτα. Η ζωή των επιχειρήσεων είναι οι εργαζόμενοι.

Β. Οικονόμου (πρόεδρος επιτροπής): Ακούστε τώρα. Μόνο εσείς κυκλοφορείτε έξω; Δεν θέλουμε ερμηνευτή του κόσμου. Η επιτροπή δεν είναι για σόου.

Α. Γεωργιάδης: Για να είμαστε συνεννοημένοι. Είμαι εκλεγμένος βουλευτής και ορκισμένος υπουργός. Δεν είμαστε το ίδιο, εδώ είστε προσκεκλημένος και οφείλετε να μιλάτε με σεβασμό στο κοινοβούλιο. Δεν είστε μέλος του κοινοβουλίου, είστε προσκεκλημένος μας. Αν δεν μιλήσετε με σεβασμό δεν θα σας ακούσω και δεν είμαι υποχρεωμένος να σας ακούσω! Τραμπούκους δεν ακούω, το καταλάβατε; Θα μαζέψεις τα λόγια σου για να γίνει συνεδρίαση. Να πας να εκλεγείς και να ζητήσεις το λόγο, όχι ύφος και φροντιστήριο εδώ.

Κ. Φλώρος: Δεν κατάλαβα; Δεν είμαστε το ίδιο; Τι είσαι εσύ κ. Γεωργιάδη παραπάνω από μένα; Μη μου φωνάζεις εμένα. Εκεί που σε παίρνει, όχι σε εμένα. Μια χαρά το ίδιο είμαστε, βουλευτής είμαι και εγώ, βουλευτής και εσύ, δεν είσαι τίποτα παραπάνω από μένα. Ναι, βουλευτής είμαι! Σεβασμός να υπάρχει απέναντί μας. Ανεξάρτητος είμαι, δεν είμαι σε κάποιο κόμμα, επειδή ρωτάτε…

Α. Γεωργιάδης: Ααα, από τους Σπαρτιάτες είσαι;

Φλώρος: Ανεξάρτητος είμαι, δεν είμαι στους Σπαρτιάτες.

Γεωργιάδης: Παρανόμως είστε εδώ. Κοροϊδέψατε την ελληνική δικαιοσύνη για να κατεβείτε στη Βουλή. Είμαι βέβαιος ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της.

Φλώρος: Παρανόμως; Παρανόμως είσαι εσύ εδώ. Είμαι ανεξάρτητος και αυτό είναι που σε ενοχλεί. Το “παρανόμως” να το πείτε αλλού! Φέρνετε μια ακραία καπιταλιστική σκλαβιά στον λαό για να γεμίζουν οι δικές σας τσέπες.

By