Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Βουλή – Live: Μητσοτάκης και Τσίπρας στα χαρακώματα για την αστυνομική βία

Υψηλοί τόνοι αναμένονται σήμερα στην «Ώρα στου Πρωθυπουργού», στο πλαίσιο της ερώτησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας. Στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται από το βήμα της Βουλής να κατηγορήσει ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση, εκμεταλλευόμενος την κόπωση από τα περιοριστικά μέτρα που υπάρχει σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας και ότι επιδιώκει να στήσει… πλατείες νεοαγανακτισμένων.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει για… «πράξεις ανευθυνότητας» του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας με έμφαση ότι όταν γίνεται κάλεσμα σε συγκέντρωση υπάρχει και… «πολιτική ευθύνη».

Ο κ.Τσίπρας πριν ξεκινήσει εξέφρασε την συμπαράστασή του σε όλους τους πολίτες που υπέστησαν όπως είπε κακοποιητικές συμπεριφορές από αστυνομικούς αλλά και στον αστυνομικό ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης από χούλιγκαν. «Αυτά τα φαινόμενα είναι απεχθή και δεν είναι ανεκτά και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια αστυνομικών και πολιτών».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι παρουσιάζει μια επίπλαστη πραγματικότητα. Επανέλαβε πολλές φορές την φράση: «Σας κατηγορώ κ. Μητσοτάκη». Μίλησε για κατασκευασμένους αριθμούς και πως μοιράζει χάντρες στην μεσαία τάξη.

Τον κατηγόρησε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια πρωτοφανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος εν μέσω πανδημίας. Είπε ακόμα ότι εμποδίζει την ενημέρωση των πολιτών και κάνει προπαγάνδα κυβερνητική εξαγοράζοντας τα ΜΜΕ. Μίλησε για υπεροψία και αυταρχισμό και πως παραβίασε ο ίδιος τα μέτρα που επιβάλλει στους πολίτες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση αντιδρά με επικίνδυνο και σπασμωδικό τρόπο. «Υποσχεθήκατε στους πολίτες ασφάλεια αλλά τις τελευταίες ημέρες ζούμε σε ένα ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ακόμα ότι απέναντι στην κυβέρνηση είναι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία εξοργισμένη όχι μόνο από τα μέτρα εγκλεισμού, αλλά από την την υποκρισία της κυβέρνησης που γεννά το αίσθημα της αδικίας και της αγανάκτησης στους πολίτες. Και καταφεύγει στον αυταρχισμό και την καταστολή. «Τώρα έχουμε τάγματα εφόδου της αστυνομίας να κακοποιούν νέους και οικογένειες. Και να αισθάνονται ότι είναι υπό πολιορκία στις γειτονιές τους», είπε ο κ. Τσίπρας. Επανέλαβε τα περί Πάρνηθας και Ικαρίας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες. «Δεν είναι η οργή των μπαχαλάκηδων αλλά η οργή των νοικοκυραίων», είπε και πρόσθεσε: «αυτή την οργή να φοβάστε».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αυτό που έγινε στην Νέα Σμύρνη αλλά στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By