Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Βουλή: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά» – Ο βουλευτής Σιμόπουλος περιγράφει το πρωτοφανές επεισόδιο

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος περιέγραψε καρέ-καρέ τι συνέβη.

«Εγώ είδα το μισό επεισόδιο. Είδα το κεφαλοκλίδωμα, την μπουνιά, να πέφτει κάτω ο κ. Γραμμένος, να τον σηκώνουν οι άνθρωποι της Βουλής ενώ ο κ. Φλώρος συνέχιζε να λέει «μη μου ξαναβρίσεις την μάνα». Αποδεικνύεται πως η ακροδεξιά είτε μέσω των Σπαρτιατών είτε μέσω της Ελληνική Λύσης ήταν μέσα στην Βουλή. Το επεισόδιο απέδειξε ότι ο «κασιδιαρισμός» είναι μέσα στη Βουλή» είπε ο κ. Σιμόπουλος στο MEGA.

Περιγράφοντας εκ νέου το επεισόδιο στη Βουλή, ο κ. Σιμόπουλος είπε στην ΕΡΤ ότι ««είδα δύο ανθρώπους, δύο βουλευτές να βγαίνουν τρέχοντας από τη Βουλή, ο ένας σε έξαλλη κατάσταση να αναφέρει “δεν θα ξαναπιάσεις το όνομα της μάνας μου στο στόμα σου”. Να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν οι αστυνομικοί της Βουλής, αλλά παρόλα αυτά να κάνει ένα κεφαλοκλείδωμα και μάλλον να ρίχνει μπουνιά. Γιατί απ’ ότι απεδείχθη την έριξε γιατί όταν σηκώθηκε από κάτω ο κύριος Γραμμένος, μετά από την από το κεφαλοκλείδωμα και τη μπουνιά από τον κύριο Φλώρο, είχε πρόβλημα φανερό στη μύτη. Συνέχισε σε έξαλλη κατάσταση ο κύριος Φλώρος να φωνάζει τα ίδια ενώ τον συγκρατούσαν άνθρωποι της Βουλής».

«Έπεσε κάτω ο κ. Γραμμένος, πήγαν οι άνθρωποι της Βουλής, τον σήκωσαν κι όταν σηκώθηκε γιατί ήμουνα στα 1 – 2 μέτρα είδα ότι είχε πρόβλημα στη μύτη. Πήγε αμέσως στο ιατρείο της Βουλής» συμπλήρωσε ο κ. Σιμόπουλος.

«Δεν ήμουν παρών στο λεκτικό επεισόδιο το οποίο συνέβη πριν γιατί ήμουν σε μακρινή απόσταση, αλλά συμφωνώ με αυτό το οποίο κάνατε πριν που ξεκινήσατε την ιστορία από τη μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας του κυρίου Φλώρου στον κύριο Βελόπουλο. Γιατί προκύπτει και από τη μήνυση και θα προκύψουν στο μέλλον θέματα που θα αποδείξουν, πιστεύω απόλυτα το ποιους στέλνουμε στη Βουλή πολύ – πολύ αβίαστα. Γιατί από εκεί ξεκίνησε η διαδικασία. Ο κύριος Βελόπουλος βέβαια δέχτηκε να αρθεί η ασυλία του, γι’ αυτό τελειώσαμε και σε ένα δεκάλεπτο, τίποτε δεν προμήνυε αυτό. Υπάρχουν καταγγελίες, υπάρχουν και κάμερες, μένει να αποδειχθεί, υπήρχε λεκτικό επεισόδιο με πολλές βρισιές και φτάσαμε σε αυτό. Εγώ συνηθίζω να λέω ξέρετε κυρία Βίδου και κύριε Παπαχλιμίντζο, ότι τελικά η ακροδεξιά με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο είναι μέσα στη Βουλή. Όταν τα ακούνε αυτό κάποιοι συνάδελφοι από την Ελληνική Λύση μου λένε εμείς δεν είμαστε ακροδεξιοί. Μα αυτό το οποίο έκανε ο αρχηγός τους μέσα στη Βουλή λίγα λεπτά μετά, όταν απείλησε ουσιαστικά να μην πάμε οποιοι ψηφίσαμε τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια στις εκκλησίες κι ενώ συνέβη αυτό με την κυρία Δεληκάρη[…] υπάρχει και πολιτικό περίβλημα[…]».

By