Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Βουλή: Πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο με 158 «ναι»

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είπαν «ναι» επί της αρχής, ενώ οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Εκτός από τη ΝΔ άρθρα του νομοσχεδίου με θετικό πρόσημο υπερψηφίστηκαν κι από άλλα κόμματα πέραν του κυβερνώντος κόμματος.

Κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο το οποίο δίνει δύναμη στους εργαζομένους και αποτελεί μεταρρύθμιση που ωθεί την Ελλάδα να μπει στον πυρήνα των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών.

«Το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Εκσυγχρονίζει το εργατικό δίκαιο της χώρας και ακολουθεί αυτά που συμβαίνουν στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης και το αποδεικνύουμε για ακόμα μια φορά, εσείς δεν ξέρω από πού εμπνέεστε. Πάντως όχι από τις ευρωπαϊκές χώρες» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, κλείνοντας τη συζήτηση.

Η συζήτηση κορυφώθηκε με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Για ένα εκσυγχρονιστικό νομοσχέδιο μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By