Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Βουλή: Ψήφο εμπιστοσύνης με 158 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση ΝΔ

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων έλαβε – όπως και αναμενόταν – η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τις προγραμματικές δηλώσεις υπερψήφισαν συνολικά 158 βουλευτές, όλοι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Στον αντίποδα, τη νεόκοπη κυβέρνηση καταψήφισαν σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στο βήμα της Βουλής βρέθηκαν τόσο οι νέοι υπουργοί, όσο και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Τα βλέμματα όλων στράφηκαν στη «μάχη» μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, από την οποία – ομολογουμένως – απουσίαζε ο οξύς και πολεμικός τόνος.

Οι νέοι υπουργοί, από την πλευρά τους, παρουσίασαν τις προγραμματικές θέσεις του τομέα ευθύνης τους, συγκεντρώνοντας ωστόσο, τα «πυρά» των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ξεχώρισε η πρόωρη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αρχής γενομένης από τα εκκαθαριστικά του Αυγούστου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By