Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ για την κρίση του 2010

Η κόντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις ευθύνες της οικονομικής κρίσης του 2010 αναβίωσε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση των διατάξεων του νέου πτωχευτικού κώδικα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος εκφράζοντας την έντονη δυσφορία της Χαριλάου Τρικούπη για την άποψη που ανέπτυξε πριν από λίγες ημέρες ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας πως η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ευθύνεται για την πρόσδεση της χώρας στα μνημόνια, ανέφερε: «Μας προσβάλει.

Θυμίζω στον υπουργό ότι στις εκλογές του 2009 η κυβέρνησή του παρόξυνε τα χρέη και τις δαπάνες της χώρας στην προεκλογική περίοδο. Όταν παρέλαβα το υπουργείο Εργασίας από την κα Πετραλιά μου έλεγε ότι πρέπει να βρω 2,5 δις ευρώ για να πληρωθούν οι συντάξεις. Με αυτή την κατάσταση που παραλάβαμε δεν πρέπει να τολμά να λέει ότι εμείς ρίξαμε την χώρα στα μνημόνια».

Απαντώντας ο κ. Σταϊκούρας επέμεινε λέγοντας: «Είμαι υπερήφανος για την παράταξη που υπηρετώ. Παρά τα λάθη και παραλείψεις που όλοι έχουμε κάνει, αποδεδειγμένα η παράταξή έχει το πιο θετικό πρόσημο για την κοινωνία και την οικονομία». Τον λόγο έλαβε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός υπογραμμίζοντας: «Η θέση μας είναι δεδομένη για εκείνη την περίοδο. Ο Κώστας Καραμανλής προειδοποίησε εγκαίρως. Πήρε μέτρα.

Δεν τον ακολούθησε ο κ. Γ. Παπανδρέου και βγήκε στις εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν» για να στήσει την ιστορία στην συνέχεια με το παγόβουνο. Μετά όλοι γνωρίζουμε ποια ήταν η εξέλιξη. Μετά από αυτή την ιστορία που μας οδήγησε ο κ. Παπανδρέου πράγματι η παράταξή μας με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου σήκωσε την χώρα όρθια» .

(Visited 1 times, 1 visits today)
By