Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Βουλή: Υψηλοί τόνοι για το Ελληνικό – Κόντρα Γεωργιάδη με Πολάκη και Ραγκούση

Σε υψηλούς τόνους συζητείται και ψηφίζεται απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ελληνικό με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζει επί της αρχής, να επικρίνει την κυβέρνηση ότι δεν είναι ικανή να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και την ομαλή πορεία της επένδυσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση κατηγόρησε την κυβέρνηση για «δωράκια στους ιδιώτες» και σοβαρές καθυστερήσεις, επισημαίνοντας ότι η επένδυση πρέπει να συνεχίσει με σοβαρότητα και σχέδιο, από τα οποία η κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο.

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι δίνει παραπάνω κυριότητα στην εταιρία εις βάρος του δημοσίου και υποστήριξε ότι μια τόσο σοβαρή επένδυση, χρειάζεται σοβαρότητα και σχέδιο. «Μόνον λόγια είστε και επικοινωνιακή πολιτική. Αλλά η επικοινωνία έχει ένα όριο», είπε.

Οι τόνοι ωστόσο, ανέβηκαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι εμφανίζεται με δύο γραμμές απέναντι στην επένδυση.

Η αναφορά του δε, «γελάει ο μωρός από τα Σφακιά» που ερμηνεύθηκε ως καρφί προς τον Παύλο Πολάκη, άναψε για τα καλά τα αίματα.

«Αν γελάει ο μωρός από τα Σφακιά, γελάει κι ο ακροδεξιός από την Αθήνα», πέρασε στην αντεπίθεση ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη εδώ και χρόνια και τον αποκάλεσε ψεύτη με παράσημο.

Ο Παύλος Πολάκης αμφισβήτησε τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης ότι έχουν γκρεμιστεί 900 κτίσματα στο Ελληνικό, καλώντας τον υπουργό να πάνε μαζί να τα μετρήσουν.

«Να πάτε μαζί αλά μπρατσέτα» σχολίασε ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης με τον Παύλο Πολάκη που είχε λάβει το λόγο επί προσωπικού να απευθύνεται προς τον κ. Λαμπρούλη, λέγοντας: «Αν σας πω μωρό από τη Λάρισα δεν θα αντιδράσετε;» .

«Αν στη φράση γελάει ο μωρός από τα Σφακιά αναγνωρίζετε τον εαυτό σας εκπλήσσομαι. Δεν εννοούσα τον κ. Πολάκη», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Παύλο Πολάκη, εκτός μικροφώνου να ακούγεται από το έδρανό του να φωνάζει: «Φτου σου Καραγκιόζη».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει πόσα κτίσματα έχουν γκρεμιστεί, καθώς άλλο νούμερο ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κι άλλο ο Παύλος Πολακης, όπως είπε. «Όποιος περάσει από την παραλιακή λεωφόρο βλέπει ότι κατεδαφίστηκαν 900 κτίσματα, έγινε το οικόπεδο έγινε χέρσο και είναι ντροπή, όταν τη δουλειά την πήρε η εταιρία που ήταν μέλος ο ευρωβουλευτής σας, κ. Κόκκαλης, να τα λέτε αυτά… Φωνάξτε τον κ. Κόκκαλη να σας εξηγήσει, δεν φτάνει που πήρε τα λεφτά η Intrakat και φωνάζετε… Πλήρωσε η Lamda και οι μπουλντόζες μπήκαν», είπε και πρόσθεσε: «Η αγορά μας έχει πιστέψει, η επένδυση προχωρά και περιμένουμε το Ελεγκτικό Συνέδριο και να πάμε στο κυρίως έργο, με covid και τη διαμάχη για το καζίνο, το έργο προχωρά παρά τα πολάκεια γελάκια, ξεκινά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο κι αν αυτό σας ενοχλεί».

Αντιδράσεις προκάλεσε και φωτογραφία που έδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης με τον Αλέξη Τσίπρα όταν ήταν στην αντιπολίτευση να κρατάει ένα πανό που έγραφε: «Το Ελληνικό δεν πωλείται». Ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε για ψεύτικη φωτογραφία και κάλεσε τον Αδώνι Γεωργιάδη που είχε αποχωρήσει από την Ολομέλεια να διορθώσει το λάθος.

Η απάντηση του κ. Γεωργιάδη που επανήλθε λίγο αργότερα, ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν η φωτογραφία είναι αληθινή ή ψεύτικη τη στιγμή που όσα ανέγραφε το πανό ήταν επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης.

«Είχατε μία δυνατότητα να αποφύγετε αυτόν τον πρωτοφανή διασυρμό και εξευτελισμό για υπουργό κυβέρνησης. Να έρθετε εδώ και να πείτε ότι η φωτογραφία που παραδώσατε στα πρακτικά είναι σωστή, αξιόπιστη και αληθινή. Όχι μόνο δε το κάνατε αυτό κ. Γεωργιάδη, αποδεικνύοντας ότι πριν από λίγο για αυτό το κρίσιμο θέμα που αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, λειτουργήσατε ως ένα χυδαίο τρολ του διαδικτύου. Αλλά αποδειχθήκατε και εντελώς άνανδρος πολιτικά γιατί δεν είχατε το σθένος να ζητήσετε συγγνώμη για αυτή την απρέπεια που διαπράξατε», υποστήριξε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ανταπαντώντας ο υπουργός Ανάπτυξης επέμεινε πως δεν μπορούσε να γνωρίζει αν είναι αληθινή, καθώς δεν πρωτοστατούσε σε διαμαρτυρίες κατά της επένδυσης. «Εγώ δεν θα πω ότι είστε ξεφτιλισμένος… Αλλά δεν να μας κάνει μαθήματα κοινοβουλευτισμού ο Ραγκούσης, όλα έχουν ένα όριο… Εγώ δεν ήμουν παρών σε εκδηλώσεις κατά του Ελληνικού, αλλά αυτά τα έλεγε σε εκδηλώσεις, τη Βουλή κι άλλού, άρα η ευαισθησία σας είναι μια υποκρισία», είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε πως «η εκκίνηση της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της κυβέρνησης, καθώς αφορά τόσο το σύνολο του κοινωνικού ιστού που δραστηριοποιείται πέριξ του ακινήτου του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, όσο και εν γένει την ελληνική οικονομία, λόγω της εμβέλειας του επενδυτικού έργου, «του μεγαλύτερου και πιο εντυπωσιακού πάρκου στην Ευρώπη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By