Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Βούτσης: Στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έγινε δοκιμή βίαιης εισβολής στη Βουλή

Για «πρωτοφανή απόπειρα βίαιης εισβολής στην Βουλή» έκανε λόγο ο κ. Νίκος Βούτσης εκφράζοντας την άποψη ότι κατά τα χθεσινά επεισόδια παρατηρήθηκε η πιο επικίνδυνη κατάσταση για το κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της Βουλής ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και προκειμένου να αποκρούσει την κριτική σύμφωνα με την οποία η Ελληνική Αστυνομία ολιγώρησε στην αντιμετώπιση μιας χούφτας κουκουλοφόρων προκαλώντας με τον τρόπο αυτό την πρόωρη διάλυση του ογκωδέστατου συλλαλητηρίου, είπε πως «χθες παρατηρήθηκε βίαιη προσπάθεια εισβολής στην Βουλή από πέντε διαφορετικές εισόδους. Σε ορισμένες στιγμές η προσπάθεια γινόταν ταυτόχρονα».

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε δε πως τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι αποτέλεσαν «μια δοκιμή» και πως «τα χθεσινά επεισόδια ήταν η γενική δοκιμή για μελλοντικές κινήσεις».

«Αυτό που έγινε χθες ήταν συστηματική προσπάθεια εισβολής στην Βουλή για δύο ώρες από ακραίες ομάδες. Απετράπησαν από την Αστυνομία που δεν απομακρύνθηκε από την θέση της και όπως το είδα εγώ λειτούργησε αμυντικά» είπε σε άλλο σημείο αποφεύγοντας ωστόσο να πάρει θέση για την χρήση χημικών και δακρυγόνων. Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι οι κουκουλοφόροι δεν ήταν μια ολιγομελής ομάδα αλλά «μερικές δεκάδες ίσως εκατοντάδες. Το λέω αυτό για ορισμένους που δεν ήταν εδώ και λένε ότι ήταν 10 – 15 άτομα»

By