Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Βρετανία: Απεργίες κάθε Σαββατοκύριακο των καλοκαιρινών διακοπών ανακοινώνει το προσωπικό του Χίθροου

Νέο μπαράζ απεργιών, που θα πραγματοποιηθούν κάθε Σαββατοκύριακο των καλοκαιρινών διακοπών ανακοίνωσε το προσωπικό του αεροδρομίου Χίθροου, που απειλεί να τινάξει τον προγραμματισμό πολλών οικογενειών στον αέρα.

Το συνδικάτο Unite ανακοίνωσε ότι πάνω από 2.000 μέλη του, φύλακες ασφαλείας, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας για 31 ημέρες από τις 24 Ιουνίου.

Για πρώτη φορά, οι υπάλληλοι ασφαλείας του τερματικού σταθμού 3 του αεροδρομίου Χίθροου θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους από τον τερματικό σταθμό 5, που ήδη έχουν προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το συνδικάτο διαμηνύει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν

Εκπρόσωπος του συνδικάτου διαμήνυσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να υπάρξει προσφορά δίκαιης αμοιβής στους εργαζόμενους. Η ΓΓ του Unite, Σάρον Γκράχαμ ξεκαθάρισε ότι τα μέλη του συνδικάτου θα έχουν αμέριστη υποστήριξη και κατηγόρησε το αεροδρόμιο του Χίθροου για λάθος προτεραιότητες.

Όπως υποστήριξε, η εταιρεία είναι πλούσια και φέτος το καλοκαίρι αναμένει τεράστια κέρδη. Επίσης, οι μέτοχοι θα λάβουν τεράστια μερίσματα, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι μόλις και μετά βίας τα βγάζουν πέρα και παίρνουν χαμηλότερους μισθούς απ’ ότι σε άλλα αεροδρόμια.

Οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν στις 24, 25, 28, 29 και 30 Ιουνίου και στις 14-16, 21-24, 28-31 Ιουλίου και στις 4-7, 11-14, 18-20 και 24-27 Αυγούστου.

Οι απεργίες θα συμπέσουν με την έναρξη των σχολικών διακοπών και την τραπεζική αργία του Αυγούστου.

Προς το παρόν δεν έχει προγραμματιστεί καμία κυβερνητική παρέμβαση για να διασφαλιστεί ότι οι επιβάτες δεν θα έχουν καθυστερήσεις, δήλωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Εκπρόσωπος του Χίθροου μίλησε για αχρείαστες απεργίες και είπε ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο της απεργιακής αναστάτωσης.

By