Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Βρετανία: Φόρος 2% στους κολοσσούς του διαδικτύου από το 2020

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργηθεί έναςειδικός φόρος ψηφιακών υπηρεσιών που θα στοχεύει τους κολοσσούς του διαδικτύου.

Ο νέος φόρος, ύψους 2%, θα επιβληθεί από το 2020 στη δραστηριότητα αυτών των ομιλών στο βρετανικό έδαφος. Ελπίζεται ότι θα αποφέρει 400 εκατομμύρια λίγες σε ετήσια βάση, διευκρίνισε ο Χάμοντ παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του Ηνωμένου Βασιλείου στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Απλούστατα, είναι φυσιολογικό αυτοί οι παγκόσμιοι γίγαντες με επικερδή δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο να πληρώνουν το μερίδιό τους», είπε.

Ο υπουργός εξήγησε ότι ο φόρος θα αφορά τους «τεχνολογικούς γίγαντες» με παγκόσμιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων λιρών. «Δεν πρόκειται για φόρο στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου», επέμεινε ο Χάμοντ.

Στην ομιλία του στο πρόσφατο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος ο Χάμοντ είχε προαναγγείλει αυτόν τον βρετανικό φόρο, εξηγώντας ότι στον τομέα αυτό δεν έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος εκ μέρους της Ευρώπης ή του υπόλοιπου κόσμου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By