Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Βρετανία: Όλοι άνω των πέντε ετών με συμπτώματα θα μπορούν να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό

Οποιοσδήποτε είναι ηλικίας άνω των πέντε ετών, με συμπτώματα κορωνοϊού, θα έχει τη δυνατότητα σε κάθε περιοχή της Βρετανίας να κάνει το διαγνωστικό τεστ, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, όπου παρουσίασε στους βουλευτές τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την πανδημία.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ανανέωση της λίστας που περιλαμβάνει τα συμπτώματα της ασθένειας – καθώς προστέθηκαν η απώλεια στην αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης – όπως και στην οικονομική στήριξη των κέντρων φροντίδας με 600 εκατομμύρια λίρες.

Απαντώντας σε ερώτηση του σκιώδους υπουργού Υγείας Τζόναθαν Άσγουορθ, είπε ότι το 62% των κέντρων φροντίδας της Αγγλίας δεν εκδήλωσαν περιστατικά της νόσου και ότι δεν υπήρξε μεγάλος αριθμός μετακίνησης ασθενών από τα νοσοκομεία στα κέντρα, όταν πρωτοεκδηλώθηκε η πανδημία.

Για την εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών, είπε ότι έχουν προσληφθεί 21.000 άτομα – εκ των οποίων οι 750 είναι επαγγελματίες υγείας – δηλαδή πολύ περισσότεροι από τον αριθμό των 18.000 που είχε θέσει η κυβέρνηση για την λειτουργία της σε εθνικό επίπεδο, μετά την πιλοτική εφαρμογή της στο νησί Γουάιτ. Δήλωσε ότι η δοκιμή στο νησί ήταν επιτυχημένη και ότι ετοιμάζεται η ανάπτυξη της λειτουργίας της σε όλη τη χώρα.

Σχετικά με το εμβόλιο, που δοκιμάζει ερευνητική ομάδα ινστιτούτου στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και η οποία έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την πολυεθνική εταιρεία AstraZeneca για την παραγωγή του, εάν αποδειχθεί ότι είναι κατάλληλο, ο Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι θα διατεθούν 100 εκατομμύρια δόσεις για τη Βρετανία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By