Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: Προς lockdown οδεύει και το Μάντσεστερ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εμφανίζεται έτοιμος να επιβάλει τους αυστηρότερους περιορισμούς που προβλέπονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στα σχεδόν 3 εκατομμύρια κατοίκους του Μάντσεστερ.

Σήμερα υπήρξε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης και των τοπικών Αρχών σε μία προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για τα απαιτούμενα μέτρα. Εντούτοις, έπειτα από δυόμισι ώρες συζητήσεων, η συνάντηση έληξε χωρίς συμφωνία.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στην επιβολή των μέτρων του «κόκκινου» Επιπέδου 3 υγειονομικής ασφάλειας, το οποίο προβλέπει κλειστά παμπ και μπαρ, απαγόρευση συναντήσεων διαφορετικών νοικοκυριών όχι μόνο σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε κήπους κ.λπ.

«Είμαι απογοητευμένος που παρά την αναγνώριση της σοβαρότητας της κατάστασης, ο δήμαρχος του Μάντσεστερ δεν ήταν πρόθυμος να αναλάβει τη δράση που απαιτείται για να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του ιού και να καταλήξει σε συμφωνία με το κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου, ενημέρωσα τον πρωθυπουργό ότι αυτές οι συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί χωρίς συμφωνία» δήλωσε ο γραμματέας των κοινοτήτων, Ρόμπερτ Τζένικ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By