Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Βρετανία: Στους Φιλεύθερους και πρώην βουλευτής των Εργατικών – Μετά την… ασυνήθιστη προσχώρηση του Φίλιπ Λι

Η πρώην βουλευτής των Εργατικών Λουτσιάνα Μπέργκερ, που είχε παραιτηθεί από το κόμμα για να ενταχθεί στον τότε πολιτικό σχηματισμό «Αλλαγή στη Βρετανία» μαζί με άλλους βουλευτές και από το Συντηρητικό κόμμα, ανακοίνωσε με μήνυμά της στο twitter ότι προσχωρεί στο κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Είναι η δεύτερη βουλευτής που εντάσσεται στο κόμμα των Φιλελεύθερων αυτή την εβδομάδα, μετά τον πρώην υπουργό και βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος Φίλιπ Λι, ο οποίος την Τρίτη, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, διέσχισε την αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής και κάθισε στα έδρανα των Φιλελεύθερων, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την αποχώρησή του από το κυβερνών κόμμα.

Είναι επίσης η δεύτερη βουλευτής των παραιτηθέντων βουλευτών από το Εργατικό κόμμα, που μεταπήδησαν στην «Αλλαγή στη Βρετανία» και στη συνέχεια στους Φιλελεύθερους, μετά τον Τσούκα Ουμούνα.

«Με πολύ χαρά ανακοινώνω ότι εντάχθηκα στο κόμμα της Τζο Σουίνσον και στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, το ισχυρότερο κόμμα για να σταματήσει το Brexit, να αγωνιστεί για την ισότητα και μία πιο δίκαιη χώρα» έγραψε στο μήνυμά της.

Την απόφασή της καλωσόρισαν με μηνύματα τόσο η επικεφαλής των Φιλελεύθερων Τζο Σουίνσον, όσο και ο Τσούκα Ουμούνα. Η νέα προσχώρηση ανεβάζει σε 14 τον αριθμό των βουλευτών που έχουν στο κοινοβούλιο οι Φιλελεύθεροι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By