Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Βρετανία: Τέλος στο lockdown μόνο όταν βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

«Το lockdown στη Βρετανία θα αρθεί μόνο όταν βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού», δήλωσε η υφυπουργός Υγείας Ναντίν Ντόρις .

Η κυβέρνηση έχει δεχθεί έντονες πιέσεις προκειμένου να δώσει ένα σχεδιάγραμμα για το πότε οι Βρετανοί και κατ” επέκταση η οικονομία θα επανέλθει στην κανονικότητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με βρετανικά μέσα οι αξιωματούχοι δηλώνουν κάθετοι στο θέμα της άρσης των περιοριστικών μέτρων, καθώς υποστηρίζουν ότι είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο, διότι ο ιός θα «κινηθεί ανεξέλεγκτα» εάν η κυβέρνηση χαλαρώσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

αρχίζει να φθάνει στο αποκορύφωμά της αλλά είναι πολύ νωρίς για να αρθεί το lockdown διότι ο ιός θα «κινηθεί ανεξέλεγκτα» εάν η κυβέρνηση χαλαρώσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

«Νομίζουμε ότι είναι πολύ νωρίς να κάνουμε μια αλλαγή», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. «Ενώ έχουμε δει να σταθεροποιείται ο αριθμός των κρουσμάτων, και ευτυχώς να σταθεροποιείται ο αριθμός των θανάτων, αυτό δεν έχει αρχίσει ακόμα να υποχωρεί».

«Εάν απλά προχωρούσαμε σε άρση όλων των μέτρων τώρα, ο ιός θα ήταν ανεξέλεγκτος και πάλι και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», δήλωσε ο Χάνκοκ.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας, κ. Dorries, η οποία ήταν και η πρώτη βουλευτής που διαγνώστηκε με το Covid-19, άφησε υπονοούμενα σήμερα ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ έως ότου βρεθεί ένα εμβόλιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By