Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Βρετανία: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από επιθέσεις με μαχαίρι στο Ρέντινγκ

Συναγερμός έχει σημάνει στη βρετανική αστυνομία, σύμφωνα με το Sky News, καθώς φαίνεται πως αντιμετωπίζει ένα «σοβαρό περιστατικό» σε πάρκο στην πόλη Ρέντινγκ.

Η βρετανική Daily Telegraph κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες, στην περιοχή που βρίσκεται το πάρκο Φόρμπιουρι Γκάρντενς. Λίγο μετά τις 23:50 ώρα Ελλάδος η αστυνομία του Thames Valley επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός ατόμου, ως υπόπτου για την επίθεση.

«Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα που βρισκόταν στον τόπο του περιστατικού», έγραψαν οι Αρχές.

Ο βρετανικός Independent μετέδωσε ότι το Βασιλικό Νοσοκομείο του Μπερκσάιρ επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι δύο άτομα έχουν μεταφερθεί στα Επείγοντα Περιστατικά.

Η περιοχή περιμετρικά του πάρκου έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ήδη τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν αναφορές για «πολλαπλές επιθέσεις με μαχαίρι» εναντίον ατόμων που βρίσκονται στο πάρκο.

Νωρίτερα, η αστυνομία της περιοχής Thames Valley ανήρτησε στο twitter σχετικά: «Γνωρίζουμε τις αναφορές στο Φόρμπιουρι Γκάρντενς, στο Ρέντινγκ. Αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου και ερευνούν το περιστατικό».

Η περιοχή του Φόρμπιουρι Γκάρντενς είναι το σημείο όπου τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούνται φιλειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας του κινήματος «Black Lives Matter», αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως το περιστατικό συνδέεται με τις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Independent, η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ έγραψε στο twitter: «Ανησυχώ βαθύτατα με τις αναφορές που ακούω σχετικά με το περιστατικό στο Ρέντινγκ.

Οι σκέψεις μου είναι μαζί με όλους όσοι εμπλέκονται, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας και των σωστικών συνεργείων που βρίσκονται εκεί».

Ο επικεφαλής του δήμου του Ρέντινγκ κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από το σημείο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By