Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Η Βρετανία προετοιμάζεται για ενδεχόμενο Grexit

«Πρέπει να αποφύγουμε να βγει η κρίση εκτός ελέγχου»

ozborn3

Η βρετανική κυβέρνηση καταστρώνει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και για την αναταραχή που θα προκληθεί στις αγορές σε μια τέτοια περίπτωση, δήλωσε την Κυριακή ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν, όπως μεταδίδει το Dow Jones Neswires.

Εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να κάνει σχόλια για τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Σε συνέντευξή του στο BBC ο Τ. Όζμπορν ανέφερε πως «γι’ αυτό πηγαίνω αύριο στην G-20, για να ενθαρρύνω την επίλυση της κρίσης. Αυτός είναι ο λόγος που εντείνουμε τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης εντός συνόρων». Διευκρινίζοντας πως σε μια κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία και η Βρετανία βρίσκεται ενώπιον μιας κρίσιμης επιλογής, πρέπει να διασφαλιστεί ότι η αστάθεια στο εξωτερικό δεν θα ενταθεί από ενδεχόμενη αστάθεια εντός της Βρετανίας.

«Αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ, αυτό θα δημιουργούσε πραγματική αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές στην Ευρώπη» είπε μεταξύ άλλων, και συνέχισε: «Γι’ αυτό πρέπει να αποφύγουμε να βγει η κρίση εκτός ελέγχου, και γι’ αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει μια διεθνής προσπάθεια για την επίλυση της διαφοράς (σ.σ. μεταξύ Ελλάδας και των υπολοίπων μελών της Ευρωζώνης) και, εδώ, στη Βρετανία, εντείνουμε τον έκτακτο σχεδιασμό ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε κι αν μας προκύψει».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By