Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Βρέθηκαν βλήματα σε εργοταξιακό χώρο του Μετρό Θεσσαλονίκης

Η Αττικό Μετρό προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με το Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς

metro_thess800

Βλήματα βρέθηκαν σε εργοταξιακό χώρο στο Μετρό Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια εκσκαφών στην περιοχή της Σήραγγας Ανοικτού Ορύγματος.

Η Αττικό Μετρό προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με το Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) προκειμένου να εκκαθαρίσει από πολεμικό υλικό το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», η εταιρεία καλεί το ΤΕΝΞ για «την εργασία έρευνας – εκκαθάρισης υπολειµµάτων πολεµικού υλικού στην περιοχή της Σήραγγας Ανοικτού Ορύγµατος και σε τµήµα του Αµαξοστασίου Πυλαίας», σε μία έκταση επτά στρεμμάτων, μέσω μίας μικρής σύμβασης των 5.120 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, καθώς «η κατασκευή του Αµαξοστασίου του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι σηµαντικό τµήµα του έργου, καθοριστικής σηµασίας στην εξέλιξη του συνολικού χρονοδιαγράµµατος» είναι απαραίτητη η άµεση έρευνα και εκκαθάριση από το ΤΕΝΞ ενός χώρου 2,5 στρεμμάτων «προκειµένου να συνεχισθούν µε ασφάλεια οι εργασίες αρχαιολογικής ανασκαφής και εν συνεχεία να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του, µε τις το δυνατόν µικρότερες καθυστερήσεις».

Πηγή: seleo.gr

By