Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους της EgyptAir που κατέπεσε στη Μεσόγειο

Τι ανακοίνωσε η επιτροπή ερευνών της Αιγύπτου

egyptair

Εντοπίστηκε και «ανακτήθηκε» το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της EgyptAir που κατέπεσε στη Μεσόγειο την 19η Μαΐου.

Αυτό ανακοίνωσε η επιτροπή ερευνών της Αιγύπτου. «Ο καταγραφέας φωνής» που περιέχει τις συνομιλίες που έλαβαν χώρα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, «βρέθηκε διαλυμένος σε κομμάτια» σύμφωνα με την ενημέρωση. Όμως οι ερευνητές κατάφεραν να «ανακτήσουν το τμήμα που εμπεριέχει τη μνήμη της συσκευής, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα του καταγραφέα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο εξοπλισμός του ειδικού ερευνητικού σκάφους «ήταν σε θέση να σώσει το τμήμα που περιέχει τη μονάδα μνήμης, το οποίο θεωρείται το πιο σημαντικό μέρος της συσκευής εγγραφής», ανέφεραν οι ειδικοί της έρευνας για τον εντοπισμό του.

Η εισαγγελία της Αιγύπτου ενημερώθηκε και διέταξε το μαύρο κουτί που βρέθηκε να παραδοθεί στην ανακριτική ομάδα για ανάλυση. Η συσκευή μεταφέρεται στην Αλεξάνδρεια, όπου οι εκπρόσωποι από την εισαγγελία και οι ερευνητές περιμένουν να το παραλάβουν.

Υπενθυμίζεται ότι η μοιραία πτήση MS804 είχε ξεκινήσει από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο. Οταν βρίσκονταν νοτιοανατολικά της Καρπάθου, το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Οι έρευνες έδειξαν ότι είχε βίαιη αλλαγή ύψους, κατεύθυνσης ενώ περιεστράφη 360 μοίρες πριν συντριβεί στη Μεσόγειο. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 66 επιβάτες και πλήρωμα. Η γαλλική αεροπορική υπηρεσία ασφαλείας έχει δηλώσει ότι εντοπίστηκαν μηνύματα που δείχνουν καπνό στην καμπίνα και σφάλμα στην μονάδα ελέγχου πτήσης, πριν τη συντριβή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By