Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Βρούτσης: Εκαναν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων

Η αλήθεια των αριθμών είναι πλέον αμείλικτη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας

Broutsis

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «χρειάστηκαν μόνο 6 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να καταφέρουν να στέψουν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον κύριο Βρούτση «τον Ιούλιο του 2012 η ανεργία των Νέων στην Ελλάδα άγγιζε το 56,4 %. Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις μας στην οικονομία, καθώς και οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, με τις οποίες επιτεύχθηκε μια εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας των νέων, μέχρι και τον Αύγουστο του 2014, κατά 7,1 %».

Όπως αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, «παρά τις δυσκολίες, η προηγούμενη κυβέρνηση κατόρθωσε να αποκλιμακώσει το ποσοστό της ανεργίας των νέων στο 49,3%, ποσοστό μικρότερο από το 53,8% της Ισπανίας, η οποία την ίδια περίοδο κατείχε τα σκήπτρα στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη.

Δυστυχώς, η βίαιη διακοπή όλων των μεταρρυθμίσεων από τη σημερινή κυβέρνηση, η απραξία, ο λαϊκισμός και η απουσία αναπτυξιακού προσανατολισμού στη χώρα, έφεραν αμέσως δυσμενή αποτελέσματα με θύματα τους νέους της πατρίδας μας».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, επισημαίνει ο κ. Βρούτσης, «τον Απρίλιο του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε με τις πολιτικές της να μετατρέψει την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία των νέων, εκτοξεύοντας το ποσοστό της στο 53,2%! Την ίδια περίοδο το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία ήταν 49,6%.

Μετά από 6 μήνες διακυβέρνησης της πολλά υποσχόμενης αριστεράς, επιβεβαιώνονται σήμερα όλοι οι φόβοι και οι επιφυλάξεις μας.

Η αλήθεια των αριθμών είναι πλέον αμείλικτη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς όπως αποκαλύπτεται δεν είναι μόνο επικίνδυνη για τη χώρα, αλλά και για τους νέους που εξαπατήθηκαν και την ψήφισαν συντριπτικά!».

(Visited 1 times, 1 visits today)