Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Βρούτσης: Η κυβέρνηση δεν μας ενημερώνει για τις διαπραγματεύσεις

Τόνισε ότι μόνο μια «στενή ομάδα»του Σύριζα ενημερώνεται για τις εξελίξεις

vroutshs

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της διαπραγμάτευση κατηγορώντας την, παράλληλα, ότι δεν ενημερώνει για τις εξελίξεις.

«Πρέπει να επισημάνουμε τη συστηματική απουσία ενημέρωσης από τη κυβέρνηση προς τα υπόλοιπα κόμματα, τη Βουλή, αλλά και την κοινωνία. Ουδείς πέρα από μια «στενή» ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει στην πραγματικότητα, δηλαδή ποιες ακριβώς προτάσεις έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο πρώην υπουργός μιλώντας τη Real News.

Τόνισε ακόμη ότι το ενδεχόμενο μη συμφωνίας είναι η πλέον απευκταία καταστρεπτική έκβαση, ενώ, έκανε λόγο για «δήθεν ηρωικό σκηνικό διαπραγμάτευσης» προσθέτοντας ότι η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση παρασύρει τη χώρα σε ένα τρίτο, πολύ πιο επώδυνο μνημόνιο;

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει ως αξιακό κώδικά της το εθνικό συμφέρον και για το λόγο αυτό παροτρύνει την κυβέρνηση να φτάσει σε συμφωνία για να μην καταρρεύσει η χώρα.
«Αλλο αυτό, όμως, και άλλο η δυνατότητα – και η υποχρέωση θα έλεγα – να αξιολογήσουμε ένα προς ένα τα μέτρα που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση. Καθώς, δεν γνωρίζουμε αναλυτικά τις παραμέτρους της διαπραγμάτευσης, φοβάμαι μήπως η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει το κομματικό της ακροατήριο και για να συντηρήσει τις ιδεοληψίες της, επιβάλλει άδικες και άσκοπες επιβαρύνσεις στους πολίτες» σημείωσε ο
Επισήμανε, ακόμη, ότι το 2011 ούτε ο Τσίπρας ήθελε δημοψήφισμα για να σημειώσει ότι «Το δημοψήφισμα είναι δείγμα πολιτικής δειλίας, καθώς μετατοπίζει την ευθύνη στους πολίτες»

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι κατασκευάζει παντού εχθρούς λέγοντας «Τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιο διχαστικό λόγο χρησιμοποιούν μόνο τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δημιουργούν εχθρούς, όπως η Ευρώπη, οι ηγέτες της, οι λαοί της, οι ανεξάρτητες αρχές της χώρας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι δήμαρχοι, οι δημοσιογράφοι, η Τράπεζα της Ελλάδας. Να δούμε ποιος άλλος έχει σειρά».

(Visited 1 times, 1 visits today)