Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Βρούτσης: Η κυβέρνηση «στήνει συνωμοσίες»

Μετά την αφαίμαξη των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων, την αδυναμία υλοποίησης όσων έχουν υποσχεθεί και προ της άφιξης της τρόικας, η κυβέρνηση κάνει παιχνίδια επικοινωνιακού αντιπερισπασμού

vroutsis

Καυστικές δηλώσεις έκανε  ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης για τους Δημήτρη Στρατούλη και Γιώργο Ρωμανιά.

Το «αχτύπητο δίδυμο» Στρατούλη – Ρωμανιά ξαναχτύπησε, είπε ο κ. Βρούτσης και επεσήμανε πως με τις σημερινές δηλώσεις τους επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζουν το «κυνήγι μαγισσών». Τα επιχειρήματά τους είναι αστεία και στερούνται υπευθυνότητας.

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, μετά την αφαίμαξη των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων, την αδυναμία υλοποίησης όσων έχουν υποσχεθεί και προ της άφιξης της τρόικας, κάνει παιχνίδια επικοινωνιακού αντιπερισπασμού και «στήνει συνωμοσίες».

Σήμερα είχε σειρά η «συνωμοσία» της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, που δήθεν «μαγείρεψε» τις αναλογιστικές μελέτες, για να προκύψουν μειώσεις συντάξεων», τονίζει ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι αναλογιστικές μελέτες που εκπονούνται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, η οποία είναι Ανεξάρτητη Αρχή, εντάσσονται στις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τη διασφάλιση των δημοσιονομικών κανόνων σε κάθε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μελέτες εκπονούνται με βάση κοινή μεθοδολογία, προϋποθέσεις και κανόνες, που παρέχονται από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάντως, κανείς δεν εμποδίζει το «αχτύπητο δίδυμο» να επιστρέψει στους συνταξιούχους τον κρυμμένο θησαυρό που ανακάλυψε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By