Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Βρούτσης: Οι μειώσεις που συντελέστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, είναι όχι μόνο άδικες, αλλά και αχρείαστες

«Οι μειώσεις που συντελέστηκαν –επί ΣΥΡΙΖΑ– είναι όχι μόνο άδικες, αλλά και αχρείαστες. Όλες οι θυσίες που είχαν γίνει μέχρι τότε, πήγαν χαμένες».

Αυτό δήλωσε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής», ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ και τομεάρχης Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το Ασφαλιστικό και επισημαίνοντας ότι με τον Ν. 4387/2016 άλλαξε η εθνική διαπραγματευτική βάση για το Ασφαλιστικό.

«Αφενός μεταφέρθηκε σε αυτό –για την κάλυψη του ελλείμματος– μέρος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας, ύψους 3,4 δισ. ευρώ, αφετέρου εισήχθη στη διαπραγμάτευση η έννοια της «προσωπικής διαφοράς», με σκοπό και μεθόδευση την κατάργησή της», τόνισε.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι «η συνολική δημοσιονομική προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο Ασφαλιστικό με το γ” μνημόνιο, φθάνει τα 10 δισ. ευρώ. Ξεπερνά και τα δύο προηγούμενα μνημόνια μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βρούτσης, εξάλλου, ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι υπέρ των απολύσεων. «Ούτε η ΝΔ ούτε εγώ πιστεύουμε στην πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ούτε ωφελούν ούτε βρίσκουν πεδίο εφαρμογής, λόγω του μεγέθους των ελληνικών επιχειρήσεων, στην ελληνική πραγματικότητα».

Τέλος, ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε «ιστορικό ρεκόρ» στην αγορά εργασίας, το γεγονός ότι τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (2015-2016), για πρώτη φορά, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης κυριάρχησαν απόλυτα έναντι της πλήρους απασχόλησης. «Σήμερα, οι 6 στους 10, σύμφωνα με τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ», εργάζονται με μερική απασχόληση», είπε ο κ. Βρούτσης, «αυτή η αντιστοιχία επί ΝΔ ήταν ακριβώς η αντίθετη (6 στους 10 με πλήρη απασχόληση). Πρόκειται για ιστορική ανατροπή, η οποία φέρει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By