Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Βρούτσης: Να αποσυρθεί η ρύθμιση για τα μπλοκάκια

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά» παραχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος, ο οποίος ζητεί την απόσυρση της ρύθμισης για τα μπλοκάκια.

Τονίζει ότι είναι ανεφάρμοστη κάτι που όπως σημειώνει «φάνηκε από τη σύγχυση και το αδιέξοδο που προκάλεσε στην αγορά», ενώ προτείνει χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές και «να ανακτήσει και πάλι το σύστημα τα χαρακτηριστικά ενός ασφαλιστικού και όχι προνοιακού – φορολογικού συστήματος με περισσότερη δικαιοσύνη και ανταποδοτικότητα».

Σημειώνει ότι το 2014 το ασφαλιστικό σύστημα είχε ισορροπήσει και εκπλήρωνε τους συμφωνηθέντες όρους βιωσιμότητας και κατηγορεί την κυβέρνηση για «γκάφα εθνικών διαστάσεων, καθώς άνοιξε το ασφαλιστικό από μηδενική βάση» και έτσι «όλες οι θυσίες που είχαν γίνει μέχρι τότε πήγαν χαμένες», ενώ όλες οι μειώσεις που ακολούθησαν ήταν κατά τον ίδιο «άδικες και αχρείαστες».

Εκτιμά, τέλος, ότι η συνολική δημοσιονομική προσαρμογή της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό προσεγγίζει συνολικά τα 10 δισ. ευρώ, «ξεπερνώντας ακόμα και τα δύο προηγούμενα μνημόνια μαζί (3,5 δισ. ευρώ το 1ο και 3,9 δισ. ευρώ το 2ο)».

(Visited 1 times, 1 visits today)