Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Βρούτσης: «O ΣΥΡΙΖΑ γονάτισε τον ιδιωτικό τομέα και την απασχόληση»

Σφοδρή επίθεση με αφορμή την δημοσιοποίηση των στοιχείων για τη μισθωτή απασχόληση

vroutsis

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τη μισθωτή απασχόληση ο πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «γονάτισε τον ιδιωτικό τομέα και την απασχόληση«.

«O ΣΥΡΙΖΑ γονάτισε τον ιδιωτικό τομέα και την απασχόληση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι «η ΕΡΓΑΝΗ επιβεβαιώνει την τραγωδία με αρνητικό ρεκόρ 15ετιας», καθώς, «στην καρδιά του καλοκαιριού χάθηκαν 16.658 θέσεις μισθωτής απασχόλησης, ενώ σε σχέση με πέρυσι 29.933».

Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι τον μήνα Ιούλιο παρατηρείται η μεγαλύτερη μείωση στο ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης, καθώς χάθηκαν 16.658 θέσεις απασχόλησης, ενώ συγκριτικά με πέρυσι 29.933 θέσεις.

Όπως επισημαίνει, πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων 15 ετών, ενώ τονίζει ότι τα δυσμενή αυτά στοιχεία έρχονται να προστεθούν και τα αρνητικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ: Πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2015 από το σύνολο των προσλήψεων μόνο το 16,07% αφορά προσλήψεις πλήρους απασχόλησης, ενώ το υπόλοιπο αφορά εκ περιτροπής και μερική απασχόληση. Πέρυσι την ίδια περίοδο το ποσοστό πλήρους απασχόλησης  ανέρχονταν σε 48,22%.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, η αρνητική αυτή εξέλιξη στους δείκτες και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι και για τους επόμενους μήνες, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

Ο κ. Βρούτσης σημειώνει ακόμη ότι η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιδράσει αρνητικά την ανεργία.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης και το χειρότερο είναι ότι ούτε πρόταση έχει, ούτε σχέδιο διαθέτει για την αντιμετώπιση της».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By