Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

Βρούτσης: Το ασφαλιστικό ν/σ δεν έχει συνταχθεί από το αρμόδιο υπουργείο

Αποκαλύψεις από τον βουλευτή της ΝΔ

vroutsis

Επιμένει ο πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ότι το νέο Ασφαλιστικό δεν έχει συνταχθεί από στελέχη του αρμόδιου υπουργείο, υπονοώντας ότι εκπονήθηκε στο εξωτερικό από τους δανειστές.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Βρούτσης κατήγγειλε εκ νέου το σχέδιο Κατρούγκαλου, υπενθυμίζοντας την επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων Κοινωνικής Ασφάλισης που διαψεύδει τον υπουργό Εργασίας πως η πρόταση νόμου για το ασφαλιστικό εκπονήθηκε σε «αγαστή συνεργασία με τους υπαλλήλους του υπουργείου».

Είχε προηγηθεί ομιλία του «γαλάζιου» βουλευτή στη Βουλή, όπου παρουσίασε το έγγραφο του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης «με αυτή την ανακοίνωση των εργαζόμενων ο πρωθυπουργός και ο κ. Κατρούγκαλος βρίσκονται πολύ βαριά εκτεθειμένοι. Το μέχρι σήμερα …ελληνικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αποδεικνύεται πως είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, πουθενά το νομοσχέδιο δεν συζητήθηκε και καμία συμμετοχή δεν είχαν οι υπάλληλοι του υπουργείου. Προκαλώ λοιπόν δημόσια όσους κατηγορούσαν πως εμείς ως κυβέρνηση φέρναμε νομοσχέδια χωρίς τον έλεγχο και τη συνδρομή των υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας να μου φέρουν έστω και ένα νομοσχέδιο που να μην είχε ελεγχθεί εσωτερικά. Θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Ο κ. Κατρούγκαλος όμως οφείλει να δώσει απαντήσεις για την προέλευση των νομοσχεδίων του».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By