Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Βρούτσης: Έχουμε «καύσιμα» για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε για την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στην εργασία και την επιχειρηματικότητα εξαιτίας του «λουκέτου» στην αγορά λόγω κορωνοϊού.

Σχετικά με το επίδομα των 800 ευρώ ανέφερε, μιλώντας στο Open, ότι θα δοθεί έως και τις 15 του μήνα, καθώς με την παράταση που δόθηκε έως τις 10 Απριλίου στις επιχειρήσεις για να υποβάλουν τα στοιχεία τους στην ΕΡΓΑΝΗ, η πληρωμή πάει λίγο πιο πίσω.

Ο κ. Βρούτσης παρουσιάστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα μπορέσει να αντεπεξέλθει ακόμα κι αν τραβήξει περισσότερο η ιστορία, ενώ ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει καμία περίπτωση για μείωση μισθών καθώς «με όλα τα μέτρα που παίρνουμε, δεν περιέχει μείωση συντάξεων ή μισθών. Τα δημοσιονομικά της χώρας δεν οδηγούν εκεί».

Παράλληλα, δήλωσε ότι η εικόνα των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες θα αλλάξει, καθώς «ο στόχος για να βγάλουμε ψηφιακή σύνταξη παραμένει, αν δεν πάμε Ιούνιο θα πάμε τον Ιούλιο σίγουρα».

Όσον αφορά στον φόβο «έκρηξης» της ανεργίας ξεκαθάρισε πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μπουν λουκέτα, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ώθηση στην αγορά μόλις τελειώσει αυτό. Διατηρούμε καύσιμα, κρατήστε το αυτό, για να επανεκκινήσουμε την οικονομία».

Ενώ πρόσθεσε ότι «τον Μάρτιο έδειξε γενναιότητα η ελληνική επιχείρηση. Δεν είχαμε κύμα απολύσεων που να οφείλεται σε λουκέτα. Αν υπήρξε άνοδος της ανεργίας, οφείλεται σε μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα τον Μάρτιο κράτησε».

Για το εάν έχουν χρήματα τα ταμεία για να υπάρξει το επίδομα των 800€ για τον Μάιο και τον Ιούνιο, ο υπουργός είπε:

«Έχουμε εξαγγείλει ότι η περίμετρος των επιχειρήσεων θα μεγαλώσει και το 85% μπαίνει σήμερα κάτω από την ομπρέλα των 800€. Αν συνεχιστεί θα διευρυνθεί το 800άρι».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By