Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

VTB: Οι κυρώσεις στη Ρωσία απειλούν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα

Η ισοτιμία του ρουβλίου έναντι του δολαρίου σημείωσε πτώση κατά 1%

ipo-start-321-billion.si

Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την ουκρανική κρίση είναι ανάρμοστες, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής τράπεζας VTB, και προειδοποίησε για καταστροφικές συνέπειες στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

«Ασφαλώς οι κυρώσεις αυτές είναι ανάρμοστες και ασφαλώς δεν ανταποκρίνονται στο πνεύμα ούτε στις νομικές προδιαγραφές των υφιστάμενων διεθνών σχέσεων, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και της τραπεζικής«, τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ο Αντρέι Κόστιν, η τράπεζα του οποίου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Ρωσίας.

«Πιστεύω ότι αν δεν λάβουμε μέτρα για να σταματήσουμε τέτοιες μονομερείς ενέργειες, μπορεί να δούμε συνέπειες καταστροφικές για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα», συμπλήρωσε. Την ίδια στιγμή, οι τιμές των μετοχών έπεσαν σήμερα στη Μόσχα μετά την ανακοίνωση των νέων οικονομικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Ο δείκτης MICEX των συναλλαγών σε ρούβλια σημείωσε πτώση 2,5% κατά τις πρώτες συναλλαγές.

Οι μετοχές της Rosneft σημείωσαν πτώση κατά 6% μέσα σε ένα λεπτό από την έναρξη των συναλλαγών, ενώ αυτές της Novatek, της δεύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου, σημείωσαν πτώση κατά 5,5%. Η ισοτιμία του ρουβλίου έναντι του δολαρίου σημείωσε πτώση κατά 1%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By