Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

WSJ: Kλίμα συμφιλίωσης μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε.

«Η Ελλάδα έχει μόνο δυο δυνατότητες: να ζητήσει παράταση του προγράμματος διάσωσης ή εκπλήρωσής του μέχρι το τέλος του μήνα»

tsipras - hollande

Για κλίμα συμφιλίωσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρωζώνη κάνει λόγο στο σημερινό της φύλο η Wall Street Journal.

Στο δημοσίευμα καταγράφεται η δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες: «Νομίζω πως σήμερα φεύγουμε έχοντας κάνει σημαντικά βήμα» και επίσης: «Δεν καλύψαμε όλη την απόσταση, αλλά καλύψαμε ένα σημαντικό μέρος και αποδείξαμε ότι η ΕΕ είναι ένα πεδίο συγκρούσεων και συμβιβασμών».

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στη συνεδρίαση του Eurogroup την προηγούμενη μέρα και υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, απέσυρε τη συγκατάθεση σε μια κοινή δήλωση».

Επίσης, επισημαίνεται ότι «σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας απέφυγε την ερώτηση για το αν η κυβέρνησή του θα μπορούσε να ζητήσει παράταση του προγράμματος ύστερα από όλα, κίνηση που έχει έως στιγμής αποκλειστεί».

Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία υποστήριξε πως «η Ελλάδα έχει μόνο δυο δυνατότητες: να ζητήσει παράταση του προγράμματος διάσωσης ή εκπλήρωσής του μέχρι το τέλος του μήνα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By