Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

WSJ: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια συμφωνία είναι ο ίδιος ο Τσίπρας

Ο Αλ. Τσίπρας τελείωσε την εβδομάδα μοιάζοντας να είναι ακόμη περισσότερο απομονωμένος

tsipras

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις προγραμματικές θα σκληρύνει τους φόβους της ευρωζώνης πως το μεγαλύτερο εμπόδιο, τόσο σε μια βραχυπρόθεσμη όσο και για μια μακροπρόθεσμη συμφωνία, είναι ο ίδιος ο Έλληνας ηγέτης, αναφέρει η Wall Street Journal.

Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός τελείωσε την εβδομάδα μοιάζοντας να είναι ακόμη περισσότερο απομονωμένος στην Ευρώπη από ό,τι στην αρχή, ακόμη και η γαλλική κυβέρνηση του δήλωσε να μην προσπαθεί να διασπάσει την ευρωζώνη, τονίζει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Α. Τσίπρας αντιμετωπίζει δύο προκλήσεις. Η πρώτη είναι να βρει μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία για να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση που χρειάζεται η Ελλάδα για να τα βγάλει πέρα στις επόμενες εβδομάδες. Η δεύτερη είναι να διαπραγματευτεί μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία χρηματοδότησης η οποία η Αθήνα επιμένει πως πρέπει περιλαμβάνει ελάφρυνση χρέους.

Η Wall Street Journal εκτιμά πως »μια συμφωνία θα ήταν δυνατή καθώς κανένας δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Αλλά η ομιλία του Αλ. Τσίπρα χθες είναι σίγουρο ότι θα σκληρύνει τους φόβους της ευρωζώνης ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο τόσο σε μια βραχυπρόθεσμη όσο και για μια μακροπρόθεσμη συμφωνία, είναι ο ίδιος ο Έλληνας ηγέτης”.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By