Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Xιονοθύελλα σάρωσε τον Καναδά

Αμέτρητα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, στις πτήσεις και στην οδική κυκλοφορία

χιονο

Την Κυριακή σημειώθηκαν δεκάδες προβλήματα στον κεντρικό και ανατολικό Καναδά λόγω χιονοθύελλας που έπληξε την περιοχή. Συγκεκριμένα η χιονοθύελλα «έδειξε τα δόντια της» προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία και στις μετακινήσεις στο Οντάριο στις ακτές του Ατλαντικού.
Να επισημανθεί πως η χιονοθύελλα ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου στην περιφέρεια του Τορόντο και της Οτάβας (νότια του Οντάριο)και επεκτάθηκε στο Κεμπέκ και στις επαρχίες στις ακτές του Ατλαντικού έως τη Νέα Γη.
Σύμφωνα με το έκτακτο καιρικό δελτίο και τα στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας,η χιονόπτωση που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους σχημάτισε στρώμα ύψους 35 εκατοστών.

Δεκάδες προβλήματα λόγω της χιονοθύελλας

Στο Κεμπέκ η επιχείρηση ηλεκτρισμού Hydrο Quebec ανακοίνωσε ότι εκατοντάδες καταναλωτές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα τη νύχτα. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στα μεγαλύτερα αεροδρόμια του Τορόντο, της Οτάβας, του Μόντρεαλ και του Χάλιφαξ, ανακοίνωσαν οι αερολιμενικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου Τριντό του Μόντρεαλ, ακυρώθηκε η πλειοψηφία των πτήσεων στον ανατολικό Καναδά, ενώ σχεδόν όλες οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλες καθυστερήσεις στην αναχώρηση και στην άφιξη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Χιονοστιβάδες και πολλά τροχαία έγιναν αιτία να αποκλειστούν κεντρικά σημεία οδικών αρτηριών, ενώ η υπηρεσία της τροχαίας ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν πολλές καραμπόλες με τραυματίες. Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Κεμπέκ ανέφεραν ότι δύσκολες συνθήκες επικρατούν στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Μόντρεαλ και το Κεμπέκ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By