Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά με το πού θα καταλήξουν οι ψήφοι εκείνων που τους υποστήριξαν στις εθνικές εκλογές.

Το συγκεκριμένο ερώτημα τέθηκε και στον εξάδελφο του Στέφανου Κασσελάκη, Βασίλη, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Μιλώντας στο Kontra ο κ. Κασσελάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κοιτάξτε, το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις οι πολιτικές των οποίων έχουν οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων ακροδεξιών κινημάτων προσπαθούν να τα απαγορεύσουν. Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι», απάντησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε: «Από εκεί και πέρα, η ΝΔ με τρεις αποτυχημένες απόπειρες νομοθέτησης έκανε τελικά και απαγορεύτηκαν από τον Άρειο Πάγο».

«Τα παιχνίδια ευθυνών, ποιος έστειλε-ποιος δεν έστειλε (υπόμνημα), πιστεύω ότι είναι μη παραγωγικά για τον πολιτικό διάλογο», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό.

«Δεν θέλουμε τους ψηφοφόρους τους», λέει ο Σ. Κασσελάκης

Πάντως, διαφορετική άποψη φαίνεται να έχει ο πρόεδρος του κόμματος και εξάδελφός του, Στέφανος Κασσελάκης. Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε μέσω ανάρτησης στα social media στο ερώτημα αν είναι επιθυμητές οι ψήφοι των Σπαρτιατών, γράφοντας ένα ξεκάθαρο «όχι».

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Άρχισε η μάχη μεταξύ ΝΔ και Βελόπουλου για το ποιος θα κερδίσει τους ψηφοφόρους των νεοναζί «Σπαρτιατών». Στο ερώτημα «τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών τούς θέλετε;», η δική μου απάντηση είναι ξεκάθαρη: ΌΧΙ».

By