Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ξανά υποψήφια για τη καγκελαρία η Αγγέλα Μέρκελ

Η Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια καγκελάριος της Γερμανίας διεκδικώντας μία τέταρτη θητεία, μετέδωσε πριν από λίγο το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

«Όλοι γνωρίζουν ότι θα είναι ξανά υποψήφια». Αυτά ήταν τα λόγια του επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όταν ρωτήθηκε χθες από την Rhein-Neckar-Zeitung για το εάν θα είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία η Άνγκελα Μέρκελ. Ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης (CDU) ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο τρόπος της ανακοίνωσης είναι δευτερευούσης σημασίας. Δεν υπάρχει κανένας άλλος υποψήφιος ή υποψήφια».

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, και το αδελφό χριστιανοκοινωνικό κόμμα της Βαυαρίας, το CSU, θεωρεί δεδομένο ότι η Μέρκελ θα είναι υποψήφια. «Πάντα θεωρούσαμε πιθανό ότι θα θέλει να είναι και πάλι. Και θα είναι και πάλι», είπε στην Rhein-Neckar-Zeitung ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος, το οποίο όμως δεν κατονομάζει.

Από την πλευρά του το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) προτίθεται να αποφασίσει για τον δικό του υποψήφιο ανεξάρτητα από την απόφαση της Μέρκελ σύμφωνα με την αναπληρωτή πρόεδρο του Μανουέλα Σβέσιγκ: «Θεωρώ ορθό και σημαντικό να μην φερόμεθα και αγόμεθα από την επικαιρότητα και τις εικασίες», είπε στον δημόσιο τοπικό ραδιοσταθμό της Στουτγάρδης SWR.

«Το τι κάνει το CDU είναι δική του υπόθεση και το τι κάνουμε εμείς δική μας. Ο πρόεδρος του SPD θα κάνει την πρότασή του στη σωστή χρονική στιγμή», πρόσθεσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)