Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Ξέφυγε ο Πολάκης: Ακόμη και οι Γερμανοί κατακτητές είχαν σεβαστεί το άσυλο!

Ως βασικό «εργαλείο» που μετατρέπει τα ελληνικά πανεπιστήμια σε εργαστήρια παραγωγής προσωπικοτήτων με όραμα και ικανότητες να ηγηθούν στους κοινωνικούς αγώνες περιέγραψε το ακαδημαϊκό άσυλο ο κ. Παύλος Πολάκης.

Παράλληλα, επιχείρησε να υποβαθμίσει τις εικόνες εκτεταμένης ανομίας στους χώρους των πανεπιστημίων μιλώντας για δράση μικροπωλητών «φο – μπιζού».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή υποστήριξε δε ότι το ακαδημαϊκό άσυλο «σεβάστηκε μέχρι και ο γερμανός κατακτητής» ενώ ισχυρίστηκε ότι πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι να δημιουργήσει «τεχνοκράτες – στρατιωτάκια που δεν σηκώνουν το κεφάλι».

«Δεν σας νοιάζει ούτε η νομιμότητα ούτε τα κακουργήματα ούτε η παραβατικότητα στους χώρους των ΑΕΙ.

Τα προβλήματα στο σύνολο των πανεπιστημίων αφορούν 3-4 το πολύ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» είπε αρχικά ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση «αυτό που σας οδηγεί για την κατάργηση του ασύλου είναι η βαθιά νεοφιλελεύθερη ιδεολογία σας.

Το πανεπιστήμιο είναι βαθιά συνδεδεμένο με το άσυλο που το είχαν σεβαστεί ακόμα και οι Γερμανοί κατακτητές.

Είναι συνδεδεμένο ιστορικά γιατί το πανεπιστήμιο είναι χώρος αντιπαράθεσης ιδεών, γέννησης ιδεολογικών ρευμάτων και πολιτικών σχηματισμών.

Όσους νόμους και να ψηφίζετε εκεί θα επωάζονται τα όνειρα της κοινωνικής απελευθέρωσης. Θέλετε πανεπιστήμια με ιδεολογική αποστείρωση και τεχνοκρατική αντίληψη της δήθεν αριστείας.

Οι ιδέες δεν νικιούνται με νόμους. Στις ανθρώπινες κοινωνίες την ιστορία την γράφουν όσοι οραματίζονται και σκέφτονται παραπάνω και εμπνέουν ευρύτερα ακροατήρια και μπαίνουν επικεφαλής κοινωνικών αγώνων. Τέτοιες προσωπικότητες παράγουν τα πανεπιστήμια.

Δεν σας νοιάζει αν κανείς πουλάει φο μπιζού αλλά η κατάληψη και αυτό θα το βαφτίσετε παρανομία. Εκτός αν θέλετε να φέρουμε σεκιουριτι σαν αυτόν που βάλατε ως επικεφαλής της ΕΥΠ να ελέγχει τα προσωπικά μας δεδομένα. Δεν θα το καταφέρετε.

Δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσεις από ελληνικό πανεπιστήμιο και να μην πληρώσεις το τίμημα της επιστήμης. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξεις στρατιωτάκια που δεν σηκώνουν κεφάλι».

By