Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

«Ξεκάθαρη ενημέρωση» για την επένδυση στο Ελληνικό ζητάει ο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

Άμεση κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό

Με πρωτοβουλία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κατατέθηκε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Προέδρους των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων, με αίτημα την άμεση σύγκληση κοινής συνεδρίασης των επιτροπών, προκειμένου να ζητηθεί αναλυτική και ξεκάθαρη ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών και την άρση των εμποδίων στην υλοποίηση της τεράστιας επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Στην πρωτοβουλία αυτή του κ. Κωνσταντινόπουλου και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανταποκρίθηκαν θετικά και Βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλισθεί ο απαραίτητος αριθμός των υπογραφών ώστε να συγκληθούν οι Επιτροπές. Μετά από το ευρύτατο αυτό αίτημα, οι Πρόεδροι των Επιτροπών είναι υποχρεωμένοι να τις συγκαλέσουν άμεσα σε κοινή συνεδρίαση, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς που υπεκφεύγουν να απαντήσουν και να ενημερώσουν συγκεκριμένα για την πρόοδο της επένδυσης. Η συνεδρίαση θα έλθει σε συνέχεια της κύρωσης της σχετικής σύμβασης στα τέλη Σεπτεμβρίου, η οποία έγινε με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, φαίνεται όμως πως αγνοήθηκε μέχρι σήμερα από τους αρμόδιους Υπουργούς, καθότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος για την υλοποίηση της επένδυσης, παρά μόνο καθημερινά νέα εμπόδια. Μία επένδυση 8 δις.€ και 75.000 νέων θέσεων εργασίας δεν μπορεί να περιμένει τις ιδεοληψίες και την αναβλητικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

(Visited 1 times, 1 visits today)