Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ξεκάθαρο προβάδισμα στον Κώστα Μπακογιάννη δίνει νέα δημοσκόπηση για τον Δήμο Αθηναίων

Ο υποψήφιο δήμαρχος προηγείται με ποσοστό 37%, πολύ μακριά από τους αντιπάλους του.

Ξεκάθαρο είναι το προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων και χαμηλά τα ποσοστά για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του “Βήματος της Κυριακής”.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το κλίμα που επικρατεί στην πρωτεύουσα είναι αντιπροσωπευτικό του πολιτικού κλίματος που επικρατεί και στην υπόλοιπη χώρα και χαρακτηρίζεται από την αρνητική στάση απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και τις επιφυλάξεις για την αντιπολίτευση.

Διακομματική αποδοχή για Μπακογιάννη

Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση, τα ποσοστά των υποψηφίων διαμορφώνονται ως εξής:

-Κώστας Μπακογιάννης, 37%

-Παύλος Γερουλάνος, 13%

-Νάσος Ηλιόπουλος, 10%

-Ηλίας Κασιδιάρης, 9%

Ένα ποσοστό 10% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν και ένα 5% δηλώνει αναποφάσιστο.

Η υποψηφιότητα, όμως, του Κ. Μπακογιάννη δείχνει ότι έχει μια οριζόντια, διακομματική αποδοχή, αφού προηγείται στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων εκτός από αυτούς που αυτοτοποθετούνται στην Κεντροαριστερά, όπου προηγείται ο Π. Γερουλάνος, αλλά και σε αυτούς που αυτοτοποθετούνται στην Αριστερά, όπου προηγείται ο Ν. Ηλιόπουλος.

Προβάδισμα και στον δεύτερο γύρο

Αυτήν τη διακομματική αποδοχή ο Κ. Μπακογιάννης φαίνεται να τη διατηρεί με μεγάλη διαφορά και στο ενδεχόμενο δεύτερου γύρου, όπου επικρατεί στο ενδεχόμενο αναμέτρησης τόσο με τον Π. Γερουλάνο (54%-25%), όσο και με τους Ν. Ηλιόπουλο (57%-22%) και τον Ηλ. Κασιδιάρη (70%-13%). Ο κ. Μπακογιάννης, επίσης, έχει προβάδισμα σε όλες τις ηλικίες.

By