Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Ξεκινά η καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος θέρμανσης

Θα καταβληθούν συνολικά στους δικαιούχους επιπλέον 46 εκατομμύρια ευρώ

petrelaio

Δόθηκε το «πράσινο φως» να καταβληθούν τα επιδόματα θέρμανσης σε περίπου 355.000 δικαιούχους. Έτσι, με τη δεύτερη πληρωμή του επιδόματος -η πρώτη έγινε στις 26 Νοεμβρίου- θα καταβληθούν συνολικά στους δικαιούχους επιπλέον 46 εκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα, θα φανούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς είτε αύριο το απόγευμα, είτε το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων. Το επίδομα –είτε την προκαταβολή του 25% είτε και ολόκληρο το ποσό- θα εισπράξουν όλοι όσοι υπέβαλαν τη σχετική αίτηση στο Taxis μέχρι και τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Το ποσό που θα βρουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς εξαρτάται:

Από το αν έχουν κάνει αίτηση να πάρουν το επίδομα (σ.σ πολλοί έχουν πάρει έγκριση για το επίδομα αλλά δεν έχουν ζητήσει την προκαταβολή φόρου. Αυτοί θα εισπράξουν χρήματα όταν θα πιστοποιηθεί ότι αγόρασαν πετρέλαιο),

Από το αν έχουν ήδη αγοράσει το πετρέλαιο θέρμανσης ή όχι, κάτι που πιστοποιείται μέσω του συστήματος Ήφαιστος.

Οι δικαιούχοι, έχουν ξεπεράσει τα 750.000 άτομα, ενώ αν προστεθούν τα χρήματα των δύο καταβολών – αυτής που έγινε στις 26 Νοεμβρίου και της σημερινής- τότε το συνολικό κονδύλι ξεπερνά τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

By