Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Ξεκινάνε οι αποζημίωσεις στους πλημμυροπαθείς της Ρόδου

Ξεκινά ύστερα από τρία χρόνια η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις του νησιού της Ρόδου που επλήγησαν από τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί στο νησί το 2013. Αρκετές επιχειρήσεις τότε, κυρίως στην περιοχή Ιαλυσού, είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές, έως και ολοκληρωτικές καταστροφές.

Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η οποία κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθορίζονται τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις.

Για το θέμα υπήρξε έντονο ενδιαφέρον της περιφερειακής αρχής και ασκήθηκαν πιέσεις στα εμπλεκόμενα υπουργεία από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που υπήρξε για την αποκατάσταση των πληγέντων.

Προηγήθηκαν επίσης συνεχείς επαφές του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη, Φίλιππου Τριομμάτη με τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για τον καθορισμό και την επίσπευση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών χορήγησης των αποζημιώσεων, με βάση το ΦΕΚ Β΄1930/29.06.2016, με το οποίο, το ποσό της αποζημίωσης ορίζεται στο 30% της εκτιμηθείσας ζημιάς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By