Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ξεκίνησαν οι δημοπρασίες για τον οδικό άξονα Πάτρα-Πύργος

Τι παρουσίασε σε εκπροσώπους φορέων της Ηλείας και της Αχαΐας, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης

spirtzis

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων στον οδικό άξονα Πύργος-Πάτρα, αλλά και τις ενέργειες που θα γίνουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου από τον Πύργο έως το Καλό Νερό, παρουσίασε σε εκπροσώπους φορέων της Ηλείας και της Αχαΐας, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο.

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στα έργα που γίνονται στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου και, όπως είπε, αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2017.

Σχετικά με τα έργα στην Πατρών-Πύργου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ανέφερε:

«Θέλαμε έναν σαφή οδικό χάρτη, κυρίως για τον οδικό άξονα, αλλά και τη σύνδεσή του με τους αναπτυξιακούς πόλους της περιοχής μας«. «Για εμάς, έχει μεγάλη σημασία να συνδεθεί ο νέος δρόμος με την Αρχαία Ολυμπία, τα λιμάνια του Κατακόλου και της Κυλλήνης, το αεροδρόμιο του Αράξου και τη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, διότι πιστεύουμε ότι τα έργα αυτά θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας» εξήγησε. Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε πως ο κ. Σπίρτζης είπε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ότι αυτά τα έργα θα γίνουν παράλληλα με τις εργασίες στην Πατρών-Πύργου.

Όσον αφορά την εθνική οδό, έγινε, ήδη, η πρώτη δημοπράτηση του έργου από τον Πύργο έως τα Δουνέικα και στις 15 Ιανουαρίου του 2016 θα γίνει η δεύτερη δημοπράτηση. Οι δημοπρατήσεις, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός, θα ολοκληρωθούν τον προσεχή Ιούνιο.

Σχετικά με τον οδικό άξονα από τον Πύργο έως το Καλό Νερό, η μελέτη για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2016. Όσον αφορά το δρόμο από το Καλό Νερό έως την Τσακώνα, οι μελέτες εκτιμάται πως θα είναι έτοιμες τον προσεχή Αύγουστο.

O κ. Κατσιφάρας διατύπωσε την εκτίμηση πως εάν δεν υπάρξουν γραφειοκρατικά προβλήματα, τα έργα θα ολοκληρωθούν μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

By