Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Ξεκίνησε απεργία δίψας ο Ν. Ρωμανός

Ύστερα από 30 ημέρες απεργίας πείνας

romanos-video-

Απεργία δίψας ύστερα από 30 ημέρες απεργίας πείνας ξεκίνησε σήμερα ο Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Φρ. Ραγκούση, ο οποίος, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση επί της επίμαχης τροπολογίας στη Βουλή, κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης για «επίδειξη αυταρχισμού».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της τροπολογίας που δίνει τη δυνατότητα σε φυλακισμένους να παρακολουθούν εξ αποστάσεως μαθήματα.

Με δηλώσεις του σε τηλεοπτικά κανάλια ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, ενώ επανέλαβε ότι ο Ν. Ρωμανός αποδέχεται τη λύση με το «βραχιολάκι». «Ο Ν. Ρωμανός σταματά την απεργία αν ψηφιστεί η τροπολογία με το βραχιολάκι», σημείωσε προσθέτοντας ότι ο 21χρονος «δεν είναι επικίνδυνος για το κράτος και εχθρός του λαού».

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, η τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης ενώ την επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεση ρητή νομοθετική λύση στην υπόθεση είχε επισημάνει και το ΠΑΣΟΚ.

Βουλευτές όλων των κομμάτων έκαναν έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσαφηνίσει πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να αποκλείει οποιαδήποτε παρερμηνεία και να διασφαλίζει ότι το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης με βραχιολάκι θα εφαρμοστεί στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού.

Κατόπιν των παραπάνω, ο κ. Αθανασίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές επί της τροπολογίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By