Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Ξεκίνησε η εκκένωση της Ειδομένης

Τι επικρατεί στην περιοχή από το πρωί

eidomeni

Από τις σκηνές που βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια ξεκίνησε στις 6 το πρωί, παρουσία πολύ ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η επιχείρηση εκκένωσης του πρόχειρου καταυλισμού στην περιοχή της Ειδομένης.

Οι πληροφορίες που μετέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, στο συνεργείο της οποίας επετράπη να μπει στον καταυλισμό λίγο μετά τις 9 το πρωί αναφέρουν ότι η διαδικασία εξελίσσεται χωρίς προβλήματα. Οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι κρατούνται σε απόσταση ασφαλείας.

Εξι λεωφορεία με 340 πρόσφυγες και μετανάστες, αναχώρησαν πολύ νωρίς το πρωί από τον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης με προορισμό δομές φιλοξενίας, περιμετρικά της Θεσσαλονίκης. Τα περισσότερα λεωφορεία κατευθύνονται προς τη Σίνδο και την εκεί δομή που έχει δημιουργηθεί σε πρώην βιομηχανική εγκατάσταση.

Η διαδικασία μετεγκατάστασης εξελίσσεται «απολύτως ομαλά», σύμφωνα με την Αστυνομία. Στον καταυλισμό της Ειδομένης βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα περί τους 8.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οπως αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν την μέθοδο της πειθούς, χωρίς να υπάρχουν, προς το παρόν, παρατράγουδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By