Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Ξεκίνησε η πορεία των αντιεξουσιαστών και του ΠΑΜΕ κατά του Ομπάμα

Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στα πλαίσια των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αψηφούν το ΠΑΜΕ που έχει καλέσει σε συλλαλλητήριο, στην Ομόνοια, αλλά και αντιεξουσιαστές και μέλη οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που συγκεντρώνοντ αυτή την ώρα έξω από το Πολυτεχείο.

Ήδη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότεροι από 1.500 είναι οι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα στην Πατησίων και η προσοχή της αστυνομίας πέφτει ιδιαίτερα σ” αυτή τη συγκέντρωση. Το μέτωπο της συγκέντρωσης βρίσκεται αυτή την ώρα κοντά στα Χαυτεία, ενώ οι διαδηλωτές αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με αστυνομικό φραγμό στο ύψος της οδού Αμερικής.

Στην Ομόνοια συγκεντρώνονται οι οπαδοί του ΠΑΜΕ και στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 18:30, αναμένεται να πάρει μέρος και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε πως «η κυβέρνηση με τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων και των πορειών καταλύει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού».

Όπως τόνισε, «το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Οι κυβερνητικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων μέρες Πολυτεχνείου αποτελούν πρόκληση στους ήρωες του Νοέμβρη που έδωσαν το αίμα τους για τη Δημοκρατία ενάντια στην αμερικανοκρατία. Διαδηλώνουμε και στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, δίκαιη, ανεξάρτητη με το λαό αφέντη στον τόπο του». Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή η μέρα δεν θα αργήσει να ξημερώσει».

Κλειστές για τη διέλευση των οχημάτων παραμένουν αυτή την ώρα οι οδοί Πατησίων, Σταδίου και Πανεπιστημίου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By