Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Ξεκινούν στις Βρυξέλλες οι τεχνικές διαβουλεύσεις

Σε χαμηλότερο επίπεδο οι διαπραγματεύσεις απουσία του Έλληνα ΥΠΟΙΚ

ellada

Στις Βρυξέλλες θα ξεκινήσουν όπως όλα δείχνουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των τριών θεσμών και της Ελλάδας αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέροναι από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν θα βρίσκεται εκεί, αλλά στο Παρίσι για διαδοχικές συναντήσεις με τον ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επικεφαλής στις τεχνικές διαβουλεύσεις της Ελλάδας με τους τρεις θεσμούς στις Βρυξέλλες θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης, ενώ σε αυτές αναμένεται να μετέχει και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Έλενα Παναρίτη.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων Γιώργος Χουλιαράκης, πάντως, επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συντονίσει την διαπραγμάτευση επί ελληνικού εδάφους. Ο κ. Χουλιαράκης από την Αθήνα θα στέλνει στην ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, ενώ δεν αποκλείεται να μεταβεί εκεί αν χρειαστεί.

Κυβερνητικά στελέχη ξεκαθαρίζουν πως εάν και εφόσον ζητηθεί από τα τεχνικά κλιμάκια να διασταυρώσουν ή να επιβεβαιώσουν στοιχεία που θα τους δοθούν από την κυβέρνηση, τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ θα είναι ευπρόσδεκτα να έλθουν στην Αθήνα για τις σχετικές τεχνικές εργασίες και για ότι απαιτηθεί.

By