Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Xiaomi: Επένδυση μαμούθ για άμεση εξέλιξη ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες για εμπλοκή της με την αυτοκινητοβιομηχανία, ο τεχνολογικός κολοσσός Xiaomi ανακοίνωσε την επένδυση $10 δισεκατομμυρίων για την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: «Η Xiaomi θέλει να προσφέρει ποιοτικά και έξυπνα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα επιτρέπουν σε όλο τον κόσμο να απολαμβάνει έξυπνη διαβίωση κάθε στιγμή σε κάθε μέρος».

Ο ιδρυτής και CEO της Xiaomi, Lei Jun, δήλωσε πως η απόφαση για το νέο project της εταιρείας πάρθηκε μέσα σε 75 ημέρες, και πως η χαμηλότερη τιμή που μπορεί να φτάσει να πωλείται το αυτοκίνητο της Xiaomi είναι τα $15.000. Παράλληλα τόνισε πως το όχημα θα είναι πολυτελές, ενσωματώνοντας την τεχνογνωσία της κινεζικής φίρμας από τα προϊόντα τεχνολογίας που κατασκευάζει.

Το πρώτο αυτοκίνητο με τα σήματα της Xiaomi θα είναι SUV ή σεντάν και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών θα είναι έτοιμο για παρουσίαση το 2023 ή το 2024. Να θυμίσουμε πως το 2024 ή το 2025 τοποθετείται και η παρουσίαση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple οπότε αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, η Xiaomi ίσως προλάβει τον μεγάλο της αντίπαλο.

Φημολογείται πως για την παραγωγή του οχήματος της Xiaomi θα χρησιμοποιηθούν τα εργοστάσια της Great Wall Motors στην Κίνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By