Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Xτύπημα της Αστυνομίας στο κύκλωμα κοκαΐνης της υψηλής κοινωνίας

Η εγκληματική οργάνωση “δούλευε” συστηματικά στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Συνελήφθησαν 6 άτομα, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 27 έως 52 ετών.

Χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου κυκλώματος είναι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

– Η λειτουργία με τη μορφή «καταστήματος» καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, σε βάρδιες,
– η χρήση ηλεκτρικών κρυπτών σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και «υπηρεσιακών» τηλεφώνων για παραγγελίες και παραδόσεις ναρκωτικών,
– η διακίνηση με κατ’ οίκον παράδοση («delivery») και
– το μεγάλο εύρος του πελατολογίου, καθώς έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από 200 συναλλαγές.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία για τη δράση του σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και δημιουργήθηκαν προφίλ των εμπλεκομένων (profiling).

 

Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες μέσα σε αυτοκίνητα, πιστοποιήθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος κάθε μέλους της και συγκεκριμένα:

-33χρονος είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, τη στρατολόγηση νέων μελών, το διαχωρισμό των ρόλων, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, με άμεση συνεργάτιδα -30χρονη συλληφθείσα, ενώ τα λοιπά μέλη ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών σε «βάρδιες».

Χθες το πρωί έγιναν παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικού σκύλου, σε 7 σπίτια, σε περιοχές της Αττικής, όπου συνελήφθησαν τα προαναφερόμενα μέλη, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-637,8 γραμμάρια κοκαΐνης,
-μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
-3 αυτοκίνητα,
-χρηματικό ποσό 7.800 ευρώ,
-πιστόλι με γεμιστήρα,
-4 φυσίγγια,
-συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser)
-αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα υποδοχής μεταλλικών σφαιριδίων,
-μαχαίρι,
-5 κάμερες και καταγραφικό λήψης ήχου και εικόνας,
-ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
-μεταλλική πρέσα,
-2 τηλεχειριστήρια ενεργοποίησης εσωτερικής κρύπτης αυτοκινήτου και
-πλήθος αυτοσχέδιων νάιλον συσκευασιών.

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των διατάξεων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα, όπου περιλαμβάνεται και 31χρονος συνεργός τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By